- hirdetés -

Első bokszgálájukat rendezték az orosházi ökölvívók, húsz mérkőzésen csaptak össze az amatőrök és a félprofik. Ösztöndíjat adtak át és az egyház is ringbe szállt.

Az Orosházi Nemzetközi Ökölvívó Akadémia (korábban: Orosházi Ökölvívó Sport Iskola) május 3-án tartotta első bokszgáláját az Előd utcai edzőtermében. A nap során 20 páros mérte össze tudását a ringben több súlycsoportban, a gyerekektől egészen a juniorokig. A helyiek mellett békési, békéscsabai, erdélyi és vajdasági sportolók is indultak a megmérettetésen. Akadtak olyanok, aki már félprofi szinten űzik a sportot, és olyanok is, akiknek ez volt életük első bokszmeccse.

Fejlődnek a helyiek

A napot Metzger József mesteredző értékelte.
– Nagyon jó mérkőzések voltak, a mi srácaink még nem egészen úgy szerepeltek, ahogy szeretnénk, de ők még csak néhány hónapja űzik ezt a sportot. Kell még egy kis idő, hogy a fiúk gatyába rázódjanak, de szerencsére vannak itt jó néhányan, akikből nagyon jó bokszolót lehet faragni – foglalta össze a mesteredző.

Raguczki Gábor, az egyesület kommunikációért felelős vezetője elmondta, a nap elsőszámú jelentősége, hogy 20 év után ismét bokszgálát rendeztek városunkban.
– Ez a kezdete a hosszú távú terveknek, szeretnénk, hogy Orosháza sportéletében ismét meghatározó szerepet játsszon az ökölvívás. Emellett igyekszünk a társadalmilag leszakadt rétegekből érkező gyerekeknek egy perspektívát, lehetőséget adni, ami később akár kitörési pontként szolgálhat az életükben. Ennek érdekében az akadémia egy ösztöndíjprogramot is elindított – emelte ki Raguczki Gábor.

Az orosházi Farkas Dániel élete első meccsén éppen bevisz egy szép ütést ellenfelének. A fiatal sportoló kapta az első ösztöndíjat is (Fotó: Melega Krisztián)
Az orosházi Farkas Dániel élete első meccsén éppen bevisz egy szép ütést ellenfelének. A fiatal sportoló kapta az első ösztöndíjat is (Fotó: Melega Krisztián)

Az ösztöndíjprogram azon fiatalokat hivatott támogatni, akik az akadémia keretében bokszolnak, azonban nehéz anyagi körülményeik miatt kétséges, hogy sportolói karriert futnak be. Az egy évre szóló támogatás az éves tagsági díjat valamint a hozzá kapcsolódó biztosítást fedezi. A programot helyi vállalkozókkal, és külső források bevonásával szeretnék bővíteni.

Egyház a ring mellett

A kezdeményezést az orosházi evangélikus egyházközség is támogatja, a távlati tervek között szerepel, hogy a helyi nehéz sorsú fiatalok mellett a régióban illetve a határon túlról is összefogják a sportolni vágyókat.
– Az egyház egy leendő projekt helyszíneként kapcsolódhat majd be az ökölvívó sportéletbe, így a felkarolt fiatalok a tanulás mellett bármi más ifjúsági, vagy ifjúságvédelmi programba is bekerülhetnek, aminek az egyház a gazdája – avatott be Ördög Endre igazgatólelkész. – Egy komplex, fizikai, és lelki környezetet szeretnénk teremteni, azok számára, akik itt szeretnének sportolni – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.