- hirdetés -

Tóth-malomtól a Géza megállóig – 18 kilométeren közlekedett az orosházi kisvasút anno. Egy csapat általános iskolás ezt már biztosan tudja, mert a kisvasút történetéből készültek a szombati városismereti vetélkedőre. Aztán bóklásztak a kövek között és nem találták a templomtornyot.

Mondhatjuk, hogy egyidős a városismereti vetélkedő és az Oros-haza Baráti Kör, az egyesületi tagok talán előbb találták ki a lokálpatriotizmust erősítő játékos vetélkedőt, mint a saját nevüket. Azonban nyolc év távlatából sokkal fontosabb információ, hogy a baráti kör működik, a vetélkedő pedig minden évben megmozgatja az általános iskolásokat.

Kálmán László itt éppen az Eötvös csapatával a városismereti vetélkedő Széchenyi téri állomásán Fotók: Kecskeméti Krisztina
Kálmán László itt éppen az Eötvös csapatával a városismereti vetélkedő Széchenyi téri állomásán (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A településalapítás évfordulójához kötődő vetélkedőt idén április 26-án rendezték meg, kiemelt témája a kisvasút volt – erről előre értesültek a csapatok, és készültek, így tudták például, hogy a kisvasút első útját 1925 januárjában tette meg, egy évvel később pedig már Gyopárosfürdőn is volt megállója.

Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör elnöke két csapat között az OrosCafénak elmondta, a városismereti vetélkedő célja, hogy a gyerekek játékos formában, de jobban megismerjék városunk történelmét, magukénak érezzék Orosházát.

Nézzétek meg a videót.

A legjobbakat a közösségépítést szolgáló ajándékokkal jutalmazta az Oros-haza Baráti Kör, például fürdőbelépővel, pizzautalvánnyal, mozijeggyel – amit csapatként, együtt tudnak felhasználni.

Támogatók: Gyopárosfürdő, La Rosa Pizzéria, Petőfi Művelődési Központ, MMD-Team, Orosházi Média Kft.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.