- hirdetés -

Szél Balázs és Ladjánszki Ádám léptek szőnyegre nemzetközi mezőnyben, harmadik és ötödik helyen zártak.

Az ünnepi hétvégén is verseny várt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub sportolóira, kadet válogatottjaink a birkózás egyik fellegvárába, Azerbajdzsánba látogattak egy FILA versenyre. A bakui Olimpiai Centrumban megrendezett megmérettetés az azeri szövetség kupája volt – olvasható az orosházi klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában.

Ladjánszki Ádám szabadfogás 58 kg-ban, míg Szél Balázs kötöttfogás 69 kg-ban birkózott. A tíz országot felvonultató versenyen mindkét fogásnemben száz fő fölött volt az indulók száma, többek közt Irán, Grúzia, Törökország, Fehéroroszország és Magyarország birkózói szerepeltek.

Szél Balázs (jobb fent) bronzérmet nyert (Fotó: egyesület)
Szél Balázs (jobb fent) bronzérmet nyert (Fotó: egyesület)

A kiemelkedő körülmények között megrendezett versenyen az orosháziak jól szerepeltek és mindketten azeri versenyzőtől szenvedtek vereséget a döntőbe jutásért, így a bronzéremért bírkozhattak.
– Sajnos Ádám sima vereséget szenvedett, így az ötödik helyen végzett. Szél Balázs 2-1-es állásnál betusolta grúz ellenfelét, és megszerezte a harmadik helyet. A fiatalok a verseny végeztével indultak is a repülőtérre, mától mindketten edzőtáborban vesznek részt a válogatottal a Kadet Európa-bajnokságra készülve – mondta el az OrosCafénak Szél Attila klubelnök.

Az Eb-t május 6-11. között rendezik a bulgáriai Samakovban, a kontinensviadal egyben a kvalifikáció a II. Ifjúsági Olimpiára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.