- hirdetés -

Szűk két hét alatt ötszáz gyerek kapott lehetőséget a megmutatkozásra a művészeti iskola tavaszi fesztiválján, zárásként a tanárok álltak a közönség elé.

Nyolc alkalommal köszöntötték az érdeklődőket a programsorozat keretében, mintegy 1600-an fordultak meg a rendezvényeken. A záró esemény a keddi tanári hangverseny volt, ahol elismeréseket is átadtak az intézmény rendszeres támogatóinak.

Sikeresnek értékelte a város előtti bemutatkozást az igazgató, aki megköszönte a szülők segítségét, és a nézők érdeklődését. Kőszegi Németh József úgy fogalmazott, a művészeti nevelés célja kialakítani a fiatalokban azt a képességet, hogy színessé tegyék hétköznapjaikat. A művészeti iskolások alkotása nem öncélú, hanem, hogy tetszést arasson. A pedagógusok nagy feladata a legjobbakat pályára irányítani.

Mintát adnak, példát mutatnak

A tanári hangverseny méltó befejezése volt a fesztiválnak. Előadói szerepben mutatkozhattak be azok, akik a hétköznapokban tanítanak. Más minőség, és remek alkalom arra, hogy a rendkívüli izgalmat leszámítva mégiscsak feltöltse azokat, akik mindig (csak) adnak.

A pedagógusok is hangszert ragadtak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A pedagógusok is hangszert ragadtak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha arra gondolunk, a pedagógusok nap mint nap azon dolgoznak, hogy kezdő ujjacskák, lábak találják meg az utat az önkifejezéshez a zenén, táncon, képzőművészeten keresztül, akkor értjük meg, mennyivel másabb kiállni a közönség elé, és magas szinten mutatni meg, hogyan művelik azt a művészeti ágat ők maguk. Mintát adnak, példát mutatnak, és nem is akárhogyan. A vastapsok mutatták, bizony máskor is szívesen hallgatnánk muzsikálni a tanár néniket, bácsikat, még ha ez nekik újabb pluszterhet (is) jelent.

A felnőtt közönség zenei élménnyel gazdagodott, a gyerekek szemében bizonyára nőtt a tekintélye az előadó révén a pedagógusnak is, aki a következő órán eléjük áll.

Rendszeres támogatóik: a művelődési központ, a Városüzemeltetési Zrt., az MMD, a Csiki Patika, Rostás Kálmán és a Csizmadia Pékség. Az ő segítségüket köszönték meg oklevéllel és az iskola diákjainak munkájával, amit Szűts Gézáné tankerületi igazgató adott át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.