- hirdetés -

Orosházi szakember a Rákbetegek Országos Szövetsége elnökségében. Greksza Lászlóné munkájával a rákbetegek országos érdekképviseletét felvállaló szövetséget segíti.

A Rákbetegek Országos Szövetsége tisztújító közgyűlésén az országos elnökség tagjai közé választották Greksza Lászlónét. A tagszervezetek bizalmat szavaztak az orosházi szakembernek, aki egyrészt az orosházi kórház ápolási igazgatója, másrészt 15 éve foglalkozik daganatos betegek problémáival.

Greksza Lászlóné
Greksza Lászlóné

Az Aranyeső Emlődaganatos Betegek és Barátaik Klubja azt tűzte ki célul, hogy segítsen az emlőrákkal küzdő nőknek, illetve azoknak az emlőműtötteknek, akiket az egészségügy gyógyultnak nyilvánított ugyan, de lelki támaszra szükségük van – tudtuk meg Greksza Lászlónétól. – Mire kell odafigyelnie egy emlőműtött nőnek, hogyan élje a mindennapjait, hol tudja beszerezni a speciális fehérneműt, milyen rehabilitációs ellátásban kell részesíteni, a társadalombiztosítás révén milyen segítséget kap a gyógyászati segédeszközök terén – mindezekre választ kapnak a klubfoglalkozásokon. A betegklub, mint önsegítő csoport sok nő számára jelentett és jelent most is menedéket a nehéz időkben – emelte ki az Aranyeső klub vezetője.

Az Aranyeső klubba várnak minden érintettet, akinek segítségre, támaszra, barátokra van szüksége. Minden hónap utolsó csütörtökjén 14 órakor a Fehér Kígyó Gyógyszertár első emeleti klubszobájában van a találkozó.

A rákbetegekért végzett másfél évtizedes munkája révén kérték fel Greksza Lászlónét, hogy legyen tagja az országos szövetség elnökségének. A szövetség a rákbetegek és rákbetegségből gyógyult emberek érdekképviseletét látja el, támogatja a tagszervezetek, önsegítő csoportok működését, és törekedik arra, hogy formálja a betegséggel kapcsolatos szemléletet. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.