- hirdetés -

Az Orosházi Toldi SE erőemelője majdnem 100 kilóval előzte meg a második helyezett orosz versenyzőt.

Szentpétervár adott otthont április 9-e és 13-a között az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságnak, melyen több mint százhúsz versenyző mérte össze felkészültségét 18 országból. Az Orosházi Toldi SE sportolói közül Haklik Dorottya a +84 kg-os súlykategória ifjúsági korcsoportjában remekelt. Guggolásban 175 kg-ot, fekvenyomásban 87,5 kg-ot, felhúzásban 165 kg-ot ért el. Ezzel összetett eredménye 427,5 kg (majdnem 100 kilóval előzte meg a második helyezett orosz versenyzőt).

Négy arannyal tért haza Szentpétervárról Haklik Dorottya (archív fotó)
Négy arannyal tért haza Szentpétervárról Haklik Dorottya (archív fotó)

– Dóri ezzel az eredménnyel nem csak az összetett aranyérmet szerezte meg, hanem mindegyik fogásnemben ő bizonyult a legjobbnak, így négy aranyéremmel térhetett haza. Ezeken felül megdöntött három magyar országos csúcsot is, és győzelmével már kétszeres Európa-bajnoki cím tulajdonosa – mondta el az OrosCafénak Musztafa Imre, a Toldi vezetőedzője.

A szintén toldis Lovas Mónika a szentpétervári Eb-n összetettben a negyedik helyen végzett 462,5 kilóval a junior nők +84 kg-os súlycsoportjában. Guggolásban 165 kg-ot teljesített, nyomásban 125 kg-ot ért el, ezzel harmadik lett ebben a fogásnemben. Felhúzásban 172,5 kg-ot teljesített három érvényes gyakorlatot bemutatva, itt szintén a bronzérmet szerezte meg.

A fogásnemenkénti értékelésben a magyar versenyzők összesen 5 arany-, 2 ezüst-, 7 bronzérmet nyertek az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságon Szentpéterváron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.