- hirdetés -

A területi operatív program lehetőségeiről, terveiről egyeztettek az orosházi járás polgármesterei április 9-én Orosházán.

A Zalai Mihály alpolgármester által összehívott tárgyalás résztvevője volt Simonka György, a térség országgyűlési képviselője, aki azt javasolta a települési vezetőknek, hogy a dél-békési térség, azaz az orosházi járás a mezőkovácsházival közösen komplex programokat tervezzen még több fejlesztési forrást megcélozva.

– Nyolc polgármester vett részt a megbeszélésen. Megállapodtunk, hogy a térségünk számára előirányozott keretből lakosságarányosan tervezzük a települések a fejlesztéseit. Simonka György képviselő úr javaslatát is elfogadtuk, miszerint a mezőkovácsházi járás önkormányzataival együttműködve közös projektekben is gondolkozunk. Ilyen lehet az ötletként felmerült jégelhárító rendszer, illetve a gimnáziumaink közös tehetségprogramja, valamint a határon átnyúló projektek – tájékoztatott Zalai Mihály.

Simonka György szerint komplex dél-békési programmal jóval több fejlesztési forráshoz juthat a térség
Simonka György szerint komplex dél-békési programmal jóval több fejlesztési forráshoz juthat a térség (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A polgármesterek kérik a megyei önkormányzat vezetését, hogy a megyei szinten formálódó területfejlesztési operatív programba is kapjanak betekintést, hátha beilleszthető oda egy-egy települési terv, s így más tervezet is megvalósíthatóvá válik a térségben. A tervezés folytatódik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.