- hirdetés -

Több száz gyerek és fiatal a színpadon gyönyörű ruhákban, teltház, és három óra, ami csak a táncról szólt. Ez a Táncgála.

A tánc szerelmeseinek igazi Kánaánt jelentett a péntek esti Táncgála, amelyen a művészeti iskola összes táncos növendéke megcsillantotta tudását a művelődési ház színpadán. A moderntánc és a társastánc számtalan stílusát felvonultatták a gyerekek és fiatalok, a művészeti iskola táncoktatásának teljes kínálatát láthatta a közönség. Minden csoport több alkalommal is színpadra állt, talán pont azért, mert egyetlen szám nem elegendő ahhoz, hogy megmutassanak mindent, amit tudnak.

A gála nyitányaként a Flamingó mazsorett csoport tagjai a Gyapotkirály indulóra mutatták be koreográfiájukat. A Szivárvány csoportban az iskola legfiatalabb növendékeit láthattuk, vannak közöttünk 3-4 évesek is, akik idén kezdtek a tánccal ismerkedni. A Csillag csoportban is többnyire ovisok, a Napsugárban pedig alsósok táncolnak, némelyik apróság már négy éve modern táncol. A Nefelejcs csoportot több éve táncoló felsősök alkotják, az estre pedig egy igazán különleges produkcióval is készültek: a táncosok között Nagy Krisztina egyik növendéke, Seres Adél énekelte a Ready or not című dalt.

Tánc minden mennyiségben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tánc minden mennyiségben (klikkelj a fókuszban galériához) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A csapatok többsége már számos versenyen indult, és sok szép eredményt tudhat magáénak. A Bras névre hallgató fiatal társastánc formáció azonban első versenyének előestéjén mutatta be koreográfiáját. Standard és latin-amerikai társastáncokat a Salsa, az Orchideák és a Smaragd csoport mutatott be. Az est vendége volt Keresztes Patrik Ádám, aki jelenleg Pécsett folytatja táncos tanulmányait. Hétköznapi monológ című előadása színfoltként jelent meg a gála palettáján.

A táncosok színvonalas bemutatója Horváthné Kriczki Zita, Gulyás Miklós és Keresztesné Deák Andrea munkáját dicséri.

A Tavaszi Művészeti Fesztivál további programját ide kattintva olvashatod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.