- hirdetés -

Az Orosháza FC április 6-án Dunaharasztiban lépett pályára. Csapatunk egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, egy védelmi megingás okozta minimális arányú vereségünket.

Dunaharaszti MTK–Orosháza FC 1–0 (0–0)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Dunaharaszti, 150 néző
Vezette: Berényi (Horváth Z., Bertalan).

Dunaharaszti: Szappanos – Lengyel, Rétsági, Ughy, Dallos – Lázár, Horváth Á., Rebecsák (Mészáros, 77.), Kocsis (Gacsal, 76.) – Dabasi (Kiss G., 85.), Miholics
Edző: Króner Péter

Orosháza: Könyves – Szűcs, Tóth I., Szabó N., Medvegy – Füredi (Márki, 82.), Huszár, Fülöp, Végh – Styecz, Csák (Juhász, 62.)
Edző: Kvasznovszky József

Küzdelmes első félidőben, mindkét oldalon egy-egy nagy helyzet maradt kihasználatlanul. A sportszerű csata közepette néhány fordított ítélettel leginkább a játékvezető borzolta a kedélyeket. Szünet után is a küzdő jelleg dominált, a kapuk csak nagy ritkán kerültek veszélybe.

A 66. percben egy kétes szögletet követően, a beívelt labda elsuhant a lábak között, Fülöp testéről Miholics elé pattant a labda, a hazaiak csatára két lépésről a kapuba kotorta a hazaiak vezető találatát, 1–0.

Mivel a játék képe nem sokat változott, érezhető volt, hogy a vendégek részéről komoly feladat lesz a pontmentés. Az utolsó negyedórában kitámadott az OFC: a 87. percben Szűcs felső sarkos lövését védte óriási bravúrral a hazai portás, majd közvetlenül a lefújás előtt, a 93. percben Végh 18 méteres szabadrúgását tette ártalmatlanná Szappanos kapus.

A hazaiak a szerencsével pártfogolva gyűjtötték be a három pontot a kapu előtti határozottságuknak köszönhetően. A játékvezető sajátos felfogását és hiúságát jelzi, hogy az egyébként sportszerű meccsen, az orosháziak öt, míg a hazaiak két sárga lapot kaptak, továbbá a 91. percben Króner Pétert, a hazaiak edzőjét elküldte a kispadról.

Króner Péter: – Küzdelmes mérkőzésen, egy góllal jobbak voltunk. Játékvezetők nélkül színvonalasabb mérkőzés lehetett volna, nem értem, hogy miért akarnak állandóan főszereplők lenni.

Kvasznovszky József: – Ezen a meccsen akár fordított eredmény is születhetett volna, de a hazaiak kapusa kifogott rajtunk.

Az Orosháza FC április 12-én Monoron lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.