- hirdetés -

Öröm volt ott lenni a Dél-magyarországi oroszlánbarlangban – a karcagiak például így összegezték a szombati orosházi birkózóversenyt. Több mint 186 versenyző lépett szőnyegre 26 egyesület színeiben.

A városi sporttörténelmet figyelemmel kísérők bizonyára jól emlékeznek dr. Sándor Lászlóra, aki az 1950-es évektől kezdve felvirágoztatta az orosházi birkózóéletet. Emlékére az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyt hívott életre, melyet ezúttal április 5-re időzítettek. Az Eötvös sportcsarnok ismét fiatal sportolókkal telt meg.

– A verseny célja egyrészt az, hogy méltóképp emlékezzünk dr. Sándor Lászlóra, aki tulajdonképpen az orosházi birkózást létrehozta a II. világháború után. Másrészt egy centrumversenyt tartunk diák és serdülő korosztályban. A környező egyesületeket, mint nagy centrum, Orosháza fogja össze, melyek most  a továbblépés reményében küzdenek egymással – mondta el Szél Attila, a szervező Orosházi Spartacus Birkózó Klub vezetője. Az egyesületek zöme Kalocsáról, Nagyszénásról, Dévaványáról, Szegedről, Szentesről, Budapestről érkezett, de természetesen a hazaiak is képviseltették magukat.

Szőnyegen kemény küzdelemben az orosházi Jochim Márk (pirosban) Fotók: Rajki Judit
Szőnyegen kemény küzdelemben az orosházi Jochim Márk pirosban (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A rendezvényen részt vett dr. Sándor László fia is, aki úgy fogalmazott: az édesapja által létrehozott orosházi sportegyesület méltón őrzi a nagy nevet.
– Mindig vegyesek az érzéseim, amikor édesapám emlékét megidézi a Spartacus, valószínűleg most az égből mosolyog ránk. Lélekmelengető, hogy ennyi fiatal tehetség űzi ezt a sportot, különösen fontos ez manapság.  A lényeg az, hogy ép testben ép lélek legyen – mondta el Sándor László.

A szombati orosházi birkózóverseny komoly csatákat hozott, nagy küzdelmeket láthatott a szép számú közönség. Az orosháziak kiváló eredményekkel zártak, öt első helyet is sikerült megszerezniük, csapatban a Spartacus a második helyet érte el.

Eredményeik:

Gyermek korcsoport:
20 kg Szokolai Imre 1. hely
35 kg Huszár Adrián 3. hely
38 kg Boros Norman 3. hely, Németh Vivien 3. hely
42 kg Debreceni Tamás 1. hely
+46 kg Mellis Csaba 2. hely

Diák II. korcsoport
35 kg. Nagy Ferenc 2. hely
38 kg Jochim Márk 2. hely
42 kg Szűcs Bence 2. hely
46 kg Bács Béla 2. hely, Brevovszky Zoltán 3. hely, Ella Vivien 3. hely
63 kg Juhász Arnold 1. hely

Diák I. korcsoport:
32 kg Lakatos Angeló 3. hely
35 kg Zatykó Szilveszter 2. hely
42 kg Zsótér Ádám 2. hely, Kovács Martin 3. hely
54 kg Zimányi József 1. hely, a legjobb hazai versenyző címet is elnyerte, négy mérkőzés négy tussal
58 kg Pethő Dávid 1. hely

Serdülő korcsoport:
50 kg Dancz Máté 2. hely, Mokcsay Péter 3. hely
63 kg Kovács Fannyi 3. hely
76 kg Bush Pál 2. hely, Hegedűs Milán 3. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.