- hirdetés -

Ezt kívánja megmutatni Rokolya Imre Kornél természetfotós a 37 című tárlattal.

Rokolya Imre Kornél tavaly márciusban mutatta be először munkáit önálló tárlat keretében, most a második egyéni kiállítása látható a Szántó Kovács János Területi Múzeumban. A természetfotós ez alkalommal gombákról készített 37 fotóját tárja a közönség elé. Az április 2-i megnyitón F. Varga Mária mondott beszédet a fotózás történetéről, annak technikai fejlődéséről, valamint Rokolya Imre Kornél és a fényképezés kapcsolatáról osztott meg érdekességeket a jelenlévőkkel.

A kiállítónak gyermekkora óta szenvedélye a természetjárás, a gombák felkutatása is hosszú folyamat, elmondása szerint nyitott szemmel kell járni, hogy az ember észrevegye a körülötte lévő csodákat.

140402_Rokolya_Imre_kiallitas

– Tapasztalatai alapján a mai modern ember teljesen elzárkózva él a természettől, és a legtöbb emberben a gomba szó hallatán először valamilyen negatív gondolat születik: betegségek, mérgezések, ezeket is szeretném egy kicsit eloszlatni – mondta Rokolya Imre Kornél.

Különböző forma- és színvilágú gombákat kapott lencsevégre, a kiállított fotók alatt rövid ismertetőket helyeztek el, melyekről azt is megtudhatják a látogatók, melyik gombát mire lehet használni, melyek a fajta jellemzői.

A 37 című fotókiállítást április 16-ig nézheted meg a múzeumban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.