- hirdetés -

Komolyzene és szépművészet: ezzel indult idén a Tavaszi Művészeti Fesztivál Orosházán. A több mint egy hetet felölelő rendezvénysorozat április 3-án kezdődött koncerttel és kiállítással, a Művészetek Házában.

Ebben az évben tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos Tavaszi Művészeti Fesztiválját, melyen az oktatási intézmény diákjai mutatják meg eddigi munkájuk színe-javát.

– Az iskola életében ez egy kiemelkedő esemény, az év legnagyobbja. Azt szeretnénk a gyerekeknek felajánlani, hogy aki itt tanul, számot is tudjon adni a közönség, a szülők előtt a saját tudásáról – fogalmazott Kőszegi Németh József, Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója a rendezvénysorozattal kapcsolatban. – A tervek alapján minden egyes este kivételes programmal készülünk, hiszen amikor a gyermek alkot, az nekünk a legkiemelkedőbb pillanat – tette hozzá az igazgató.

Tudásukat, tehetségüket mutathatták meg a diákok (Fotó: Rajki Judit)
Tudásukat, tehetségüket mutathatták meg a diákok (Fotó: Rajki Judit)

A  Művészetek Házának falai között szép számú közönség gyűlt össze a megnyitó alkalmából. A komolyzenei előadás mellett egy különleges kiállításnak is szemtanúi lehettek az érdeklődők, hiszen a gyerekek rajzaiból, festményeiből, kerámiáiból, plasztikáikból nyílt kiállítás, melynek a Színek és Formák címet adták.

Nem csak a megnyitó ünnepségre készültek a diákok színvonalas műsorral. Az április 15-ig tartó programsorozat alkalmával színes programfolyammal várják az érdeklődőket a szervezők. Hogy pontosan mivel, arról itt írtunk korábban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.