- hirdetés -

Április 5-én a kieső helyen tanyázó Tótkomlós csapatát fogadta a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata a megyei I. osztályú bajnokságban. Polyák László tanítványai fokozatosan őrölték fel a vendégek erejét és a mérkőzés végére magabiztos győzelmet szereztek.

Oh.Rákóczi Vasas – Tótkomlósi TC 4–1 (2–1)

Rákóczitelep, 250 néző. Vezette: Pécs Z. (Nagy G., Gebei V.)

Rákóczi: Lévai – Boros, Bozsóki, Dávid Zs. (Fehér L. 75. perc), Asztalos – Szabó Á., Gulyás, Buza, Nyéki (Simon R. 20.perc) – Boér Zs. (Debreceni 70. perc), Mazán N.Ű
Edző: Polyák László

Tótkomlós: Braun – Jámbor, Moszheim, Kormányos Károly, Veres – Kormányos Kristóf, Fazekas, Mazán A., Bagyinszky (Kanabé 83. perc) – Nagy R. (Povázsai 57. perc), Péli (Balogh T. 20. perc)
Edző: Horváth Henrik

Vendég találattal kezdődött a mérkőzés. A 3. percben Bagyinszky 25 méterre a kaputól az oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgása talált utat a lábak között a hosszú sarokba, 01. A 15. percben Boér tekert 16 méterről a kapu fölé. A 18. percben hazai szögletrúgáskor Jámbor rúgta ki Buza lábát, 11-es és kiállítás a játékvezetői döntés. 19. percben elvégzett büntetőt Boér higgadtan gurította a kapu jobb oldalába, 1–1. A 34. percben Simon Róbert vitte a kapu előtt keresztbe a labdát, majd lövése centiméterekkel kerülte el a jobb alsó sarkot. A 43. percben Asztalos mintaszerű beadását fejelte Boér a hálóba, 21.

Fotók: Rajki Judit
A fehér mezben játszó Rákóczi Vasas fölényesen verte ellenfelét (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az 55. percben Bagyinszky cselsorozata végén lőtt mellé. A 62.percben eldőlt a mérkőzés. Mazán lövése még kijött a kapusról, de a kipattanót Dávid Zsolt okosan tekerte a bal alsóba, 31. A 72. percben Boros 18 méteres lövése csattant a keresztlécen. A 75.percben Buza szabadrúgását védte bravúrral Braun kapus. A 85. percben Mazán ajtó-ablak helyzetben az ötösről fölé lőtt. A 88. percben Simon Róbert 17 méteres lövése kötött ki a vendégek hálójában, 41. A Rákóczi a bekapott gól után fokozatosan átvette a játék irányítását és kihasználva az emberelőnyét fölényes győzelemmel szolgálta ki szépszámú közönségét.

Polyák László: – Az egész mérkőzésen lefutballoztuk az ellenfelet, a komlósiak csak a durvaságaikkal tűntek ki. Jobb koncentráltsággal kétszámjegyű győzelmet is arathattunk volna.

A Rákóczi április 12-én Füzesgyarmaton lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.