- hirdetés -

Birkózóink nemzetközi mezőnyben léptek szőnyegre a hétvégén.

Dorog adott otthont szombaton a már hagyományos Fekete Gyémánt Kupa Kadet Kötöttfogású Nemzetközi Birkózóversenynek, melyen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub öt sportolóval indult. A tíz ország részvételével megrendezett versenyen a svéd, a szerb és a litván válogatott teljes csapattal vett részt.

Az orosháziak közül Villim István és Rácz György bár jól birkóztak, de nemzetközi porondon még fejlődniük kell. Hódi Kevin a harmadik helyért birkózhatott a svéd válogatottal, de sajnos nem sikerült győznie, így az ötödik helyet szerezte meg.

Az eredményes orosházi csapat a dorogi versenyen (fotó: egyesület)
Az eredményes orosházi csapat a dorogi versenyen (fotó: egyesület)

Szél Balázs a legnépesebb súlycsoportban, 69 kg-ban szintén a döntőbe jutásért szenvedett vereséget a svédek válogatottjától, viszont a harmadik helyért vívott küzdelemben győzedelmeskedett, így bronzéremmel zárt. Ladjánszki Ádám volt az orosháziak legeredményesebb sportolója. Taktikus versenyzéssel jutott döntőbe úgy, hogy szabadfogású létére legyőzte a magyar kötöttfogású válogatottat. A döntőben szintén svéd ellenfele volt, és neki sem sikerült a győzelem, második lett.

– Látszik az elvégzett munka eredménye. A fiúk ügyesen, nagy kedvvel birkóznak, elégedett vagyok velük – nyilatkozta a verseny után Hangya János edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.