- hirdetés -

Az orosházi turisztikai szolgáltatók többsége szerint jelentős változás történt a város idegenforgalmi életében.

– Orosháza teljes turisztikai kínálatát komplexen kezeli a TDM, olyan koordinációt biztosít, ami eddig nem volt. Ugyanakkor a vezető szakemberek mindenki véleményét meghallgatják és beépítik a tervekbe – mondja Tóth Bálint, a csíramálé-készítő műhely tulajdonosa. – Láthatóan felpezsdült a város turisztikai élete, sőt mondhatjuk, hogy a média „fölkapta” Orosházát, és ez meglátszik a forgalmon. 12 éve foglalkozok csíramáléval, és elmondhatom, hogy ez idő alatt még nem volt ilyen pezsgő turisztikai élet a városban – foglalta össze a szervezet munkájának jelentőségét Tóth Bálint.

Dér Edit, a Hotel Corvus Aqua igazgatója szintén a szakmai szervezet által biztosított koordinációt emeli ki a TDM munkájából.
– Mi már a szervezet létrejöttét is üdvözöltük. Mióta a szakemberek egy kézbe fogják a programokat és a turisztikai marketinget, profin működik a szervezés. Most, hogy fellendülőben van a hazai turisztika, talán még fontosabb a munkájuk, hogy folyamatos legyen az orosházi kínálat népszerűsítése és összefogása – fogalmazott a szállodaigazgató.

Az elsők között létrejött turisztikai desztináció menedzsment eredeti célja az volt, hogy a vállalkozóknak és szállásadóknak, idegenforgalomból élőknek teremtsük meg a feltételeket ahhoz, hogy pályázni tudjanak – mondta Simonka György országgyűlési képviselő, a TDM alapítója.
– Elértük a célunkat a szervezettel, tagjainak száma meghaladja a százat. Azon dolgozunk, hogy ez a szám tovább növekedjen, és azon, hogy minél többen tudjanak fejleszteni, munkahelyeket teremteni – fogalmazta meg a terveket a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.