- hirdetés -

A Dabas ellen játszott bajnokit az Orosháza FC. Ősszel nálunk volt két piros, most az ellenfélnél. De mindkétszer mi nyertünk, és ez a lényeg.

Orosháza FC – FC Dabas 2 – 0 (1 – 0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, Mátrai stadion, 300 néző
Vezette: Czékus Sándor (Zsákai M., Varga B.)

Orosháza: Könyves – Szűcs D., Tóth I. (Baranyai 63. perc), Szabó N., Medvegy – Huszár – Füredi, Fülöp, Végh – Styecz, Csák (Juhász N. 83. perc).
Vezetőedző: Kvasznovszky József 

Dabas: Szabó M. – Szabó B., Takács, Szirtesi, Wilson – Danyis, Dévai (Körmöczy 71. perc), Buczkó, Dobray – Kovacsik (Tóth M. 46. perc), Gáspár (Hegyes 17. perc).
Vezetőedző: Honti József

A 25 pontos Orosháza a 22 ponttal rendelkező Dabast fogadta a 21. fordulóban. Az őszi mérkőzésen Oláh és Nyéki góljaival kettős emberhátrányban játszva 2-1 arányú győzelmet arattunk Dabason (azóta mindkét gólszerzőnk távozott a klubtól).

A mai meccsen nem játszhatott a hosszú ideje sérült Makra Zsolt és a Baja ellen sérülést szenvedett Juhász Norbert és Ferenczi Máté.

A Dabas defenzív védekezésre állt be az első negyedórában, amit a 15. perctől fel kellett adnia. Ekkor Styecz küzdött meg sikerrel egy labdáért, visszagurított Füredinek, akinek lövését a hátvéd Szabó Bence kézzel hárította. Ez a mozdulat 11-est és kiállítást ért. A büntetőt Csák Zoltán higgadtan a kapu bal oldalába gurította, 1-0.

A 20. percben Végh Ariel 16-os sarkáról leadott szabadrúgása centikkel kerülte el a kapu bal felső sarkát.

A 37. percben Styecz jobb oldali beadását Huszár 8 méterről, ajtó ablak helyzetben a kapus kezébe fejelte.

A küzdelem dominált, de a sárgamezes OFC győzött (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
A küzdelem dominált, de a sárgamezes OFC győzött (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben felélnkült a Dabas, az 56. percben egyenlítési lehetőséget szalasztottak el. Buczkó előzte meg a kifutó kapust, de mellépörgette a labdát

A 70. percben Szücs Dani 18 méteres lövését ütötte szögletre a vendégek hálóőre.

A 88. percben eldőlt a mérkőzés. Juhász jó passza után a labdával kilépő Baranyait Szabó kapus a 16-os vonala előtt elütötte, szabadrúgás és kiállítás. Mivel már kihasználták mind a három cseréjüket, így a kapuba a mezőnyjátékos Wilson állt. A szabadrúgást Fülöp 18 méterről a bal felsőbe tekerte, 2-0.

A vendég együttes nehezen viselte a vereséget, még az öltözőfolyosón is szópárbajoztak a hazaiakkal és a bírókkal.

Kvasznovszky József: – Az első félidőben ötletesen és jól játszottunk, de több helyzetet is kihagytunk. A második játékrészben a küzdőjelleg dominált, amiből a végén mi jöttünk ki jobban.

A vendégek edzője nem állt a sajtó rendelkezésére a mérkőzés után.

Az Orosháza FC április 6-án, Dunaharasztiban lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.