- hirdetés -

Az ellenzéki politikusok szerint a nagybirtokosok helyett a családi vállalkozásokat kell erősíteni. Biztosak abban, hogy az LMP bejut a parlamentbe.

A főtéren tartott sajtótájékoztatót péntek délelőtt a Lehet Más a Politika párt megyei 4. számú választókerületi egyéni országgyűlési képviselő-jelöltje, Nagy Gábor és Lengyel Szilvia országgyűlési képviselő, a párt vidékpolitikusa.

– Az elmúlt hetekben az LMP megújult, megerősödött. Ezt jelzi az is, hogy az ország minden választókerületében tudtunk jelöltet állítani és listán is lehet ránk szavazni. Ezzel az új, friss erővel új irányt szeretnénk mutatni Magyarország számára – fogalmazott Lengyel Szilvia. Hozzátette, hogy átlagon felüli mezőgazdasági potenciállal bír ez a térség, hiszen Békés megyében találhatók az ország legjobb minőségű földjei, így mindenképpen erősíteni kell a mezőgazdasági szektort ebben a régióban.

Orosházán kampányoltak - Nagy Gábor, Lengyel Szilvia és Takács Péter (Fotó: Melega Krisztián)
Orosházán kampányoltak – Nagy Gábor, Lengyel Szilvia és Takács Péter (Fotó: Melega Krisztián)

Az LMP választókerületi országgyűlési képviselő-jelöltje a 24 éves, Végegyházán élő közgazdász-politológus végzettségű Nagy Gábor szintén a mezőgazdaság fejlesztésében látja a jövőt. – Én magam is mezőgazdász családból származom és biogazdálkodással foglalkozom a családi vállalkozásunkban. Így pontosan ismerem az itt élő emberek mindennapi gondjait. A legnagyobb probléma az elvándorlás, a vidék elnéptelenedik munkahely hiányában, aminek gátat kell szabni – fogalmazott Nagy Gábor. Szerinte a térség egyik kitörési pontja a mezőgazdaság erősítése lehet. – Óriási probléma, hogy a földekkel nem a helyi gazdálkodók, hanem a nagybirtokosok és helyi Döbrögik rendelkeznek. Ezt mindenképpen meg kell szüntetni és helyettük a családi gazdaságokat kell erősíteni – tette hozzá az LMP jelöltje.

Kiemelte, biztos benne, hogy az LMP bejut a parlamentbe, hiszen meglátása szerint a párt és a háttérbázisa folyamatosan erősödik, egyre több a támogatójuk.

Választás 2014 – ide kattintva mindent megtudsz róla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.