- hirdetés -

A csatornázással érintett területen élők közül sokan kérdezik, mikor lesz újra járható az utcájuk? Utánajártunk, hogyan áll a végleges helyreállítás témája.

A hideg időnek vége, megérkezett a tavasz, ez pedig felgyorsítja a városban zajló csatornázási munkákat, a kivitelezők már az utolsó métereken fektetik a csöveket. Azokon a területeken, ahol már végeztek a csatornacsövek fektetésével és az ellenőrző vizsgálatok sem találtak hibát, megkezdődik a végleges helyreállítás.

– Több utcában már tavaly ősszel megtörtént az ideiglenes helyreállítás a közlekedés biztosítása érdekében. Ilyen például a Huba utca vagy az Előd utca is. Ezeken a szakaszokon már készen van a csatornahálózat rekonstrukciója, és a következő hetekben az úttest megkapja az új, végleges aszfaltot is – mondta érdeklődésünkre Hagymási László, az önkormányzat városfejlesztési és beruházási irodavezetője.

Az Előd utcán már csak a végleges aszfalt hiányzik (Fotó: Bruno Silva)
Az Előd utcán már csak a végleges aszfalt hiányzik (Fotó: Bruno Silva)

– A jó idő megérkeztével felgyorsulnak ezek a munkák az egész városban. A kivitelező az eredeti terveknek megfelelően előre elkészített ütemterv alapján dolgozik. Ha minden jól alakul, június végéig mindenhol végeznek a helyreállítással – fogalmazott Hagymási László.

Arról, hogy melyik utcában mikor kezdődik a végleges helyreállítás, itt az OrosCafén és az Orosházi Életben hetente megjelenő csatornázási tájékoztatóból lehet értesülni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.