- hirdetés -

Megyei rangadóval, Nagyszénáson indult a tavaszi szezon a megye I-es focicsapatnak.

Nagyszénás SE – Rákóczi Vasas SE 1 – 1 (0 – 0)

Megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés, Nagyszénás, 200 néző
Vezette: Dobai János (Kócsó Tibor Zsolt, Szeri Tamás)

Nagyszénás: Tóth K. – Godár Gy. (Kókai 91. perc), Kiss Z., Kukovecz, Liszkai – Simon, Mucsi (Balogh Gy. 76. perc), Nagy Sz., Horváth A. – Szikora, Szilágyi
Edző: Paulik János

Rákóczi: Lévai – Fehér (Boér Zs. 77. perc), Dávid, Ludányi, Asztalos (Kánya 77. perc) – Boros, Gulyás (Berta 87. perc), Bozsóki, Debreceni – Buza, Nyéki
Edző: Polyák László

A 7. helyről kezdte a bajnokság tavaszi fordulóját a Rákóczi Vasas. A csapat télen főként az OMTK-ULE műfüves nagypályán edzett, így megvolt a lehetősége a felkészülésre. Azonban Polyák mester már korábban elmondta, kicsit tart attól, hogy a kiváló minőségű műfű után hirtelen visszamennek a keményebb és más tulajdonságú füves pályára.

Hogy ez volt-e az oka, azt nem tudni, de az első félidőben jobbára csak szenvedett a Rákóczi. Próbálta játszani saját, passzra épülő játékát, de ebből nem sok valósult meg, az ellenfél labdaszerzések után többször leindított, csak a szerencsének és Lévai kapusnak volt köszönhető, hogy gól még nem született.

A második félidőben hasonló volt a forgatókönyv, nyögvenyelősen játszott a Rákóczi, pedig a térfélcsere után már a szél is a mieinket támogatta.

A 60. percben jött az újabb nehézség: egy jobb oldali beadás után az orosházi Dávid Zsolt – kissé érthetetlen módon – átkarolta az ellenfél csatárát a büntetőterületen belül. A csatár összeesett, a játékvezető pedig jogosnak mondható büntetőt adott, amit Simon a bal alsóba lőtt. Lévai kapus ugyan hozzáért a labdához, de a lövés jól volt helyezve, így bement (1 – 0).

A 65. percben tovább nehezedett a mieink dolga: Dávid Zsolt megkapta második sárga lapját, ami után villant a piros is, így a Rákóczi 10 emberrel folytatta a meccset.

Ekkor kettős cserére szánta el magát Polyák mester, két védő helyett két csatárt küldött a pályára. Ettől felborult az addigi képlet, a szinte védelem nélküli Rákóczi nekiesett ellenfelének, egymás után vezette a veszélyes támadásokat, aminek a 80. percben meglett az eredménye. Nyéki Boldizsár szögletet végzett el, de beadás helyett kapura csavart. Az erős és jól helyezett lövés meglepte a komplett védelmet és a kapust, így a labda érintés nélkül, védhetetlenül vágódott a hosszú felsőbe. (1 – 1). 

A gól után még fokozta a nyomást az orosházi csapat, volt is néhány helyzetük, de újabb találat már nem született.

Paulik János: – Helyzeteink alapján gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést. A játékunk biztató lehet a jövőt tekintve.

Polyák László: – Nehezen alkalmazkodtunk a szélhez és a pályához. Remélem, lesz még nyár és ezáltal jobb futball is a részünkről. Szeretném megköszönni az OMTK-ULE vezetésének, hogy a műfüvön edzhettünk, bár amitől féltem, bejött: nehéz átállni a kiváló műfű után a füves talajra, de majd megoldjuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.