- hirdetés -

 Az Orosházán működő tánccsoportokat mutatjuk be sorozatunkban, valamennyi helyi tánccsapat beszámolhat tevékenységéről.

A Candy Dance Crew 2011 szeptemberében alakult, kezdetben egyetlen, tízfős csoporttal működött az evangélikus iskola tornatermében. Jelenleg már két korcsoportban, 40-45 fővel dolgoznak az Orosházi Küzdősport Centrumban. Vezetőjük, Földesi Szandra táncoktató, aki gyermekkora óta táncol, számos műfajban kipróbálta magát, végül a modern és a hip-hop lett az általa képviselt stílus. A csapat a színpadias jellegű táncokat vegyíti a street vonallal, követik az aktuális trendeket mind stílusban, mind zenében. Szandra elmondta, fontos számára, hogy a gyerekek szeressék a táncot és szívesen járjanak az órákra, ahol a jó hangulat mellett kemény munka is van.

A lelkes tánccsoport többször megmutatta tudását az orosházi közönségnek (archív fotó: Rajki Judit)
A lelkes tánccsoport többször megmutatta tudását az orosházi közönségnek (archív fotó: Rajki Judit)

Fiatal csapat lévén tavaly kezdtek versenyezni, eddig három országos megmérettetésen vettek részt. Legkiemelkedőbb eredményük egy 2. helyezés, melyet csoportos modern kategóriában értek el, emellett valamennyi versenyükön döntőbe jutottak.

Idén még több versenyen indulnak majd, tavasszal számos fellépést és bemutatót terveznek, nyáron pedig tánctáborral zárják a tanévet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.