- hirdetés -

Csaknem fél évszázada gyógyítja az orosháziakat dr. Dani Győző. Leírni is sok, hát még gyógyítani – felelősséggel, szakértelemmel és empátiával évtizedek óta.

Dani doktor neve nem véletlen ismert Orosházán, és nem véletlen az sem, hogy Az év praxisa díjra nevezte hálás betege, aki maga és családja nevében is köszönettel, elismeréssel adózik háziorvosának.

Dani doktor egyébként almafa és természetesen alma is, ő a pénteki Alma a fájától rendezvény főszereplője. Március 7-én, 18 órától a Bubik teremben vele ismerkedhetnek meg az érdeklődők. És általa az ő almafájával, édesapjával, Nagybánhegyes legendás, néhai faluorvosával, akit maga Szent-Györgyi Albert is tanított. Természetesen ott lesznek az almák is, gyerekei, mind a három: dr. Dani Dóra bíró, dr. Dani Győző kardiológus, és dr. Dani Gergely háziorvos rezidens.

Velük beszélget az est házigazdája, Deák György, ám nem csak ő irányítja a beszélgetést, megtehetik ezt maguk a nézők is. Lehet kérdezni, üzenni, ehhez nem kell mást tenni, mint e-mailt írni az almaafajatol@pmk.oroshaza.hu e-mail címre, vagy leadni a művelődési ház recepcióján a megírt kérdést.

Rendhagyó módon különleges meghívottak, meglepetésvendégek színesítik a pénteki programot, ami egyébként sorban a negyedik. Elsőként Károlyi Fülöp Béla és gyermekei voltak az Alma a fájától rendezvénysorozat vendégei, majd a Nóbik család, és a K. Tóth família következett.

Az Alma a fájától pénteken nem mást tűzött ki maga elé, mint hogy tisztelegjen az egészségügy hétköznapi hősei előtt, és bemutassa őket úgy, ahogyan a legtöbben nem látjuk, nem ismerjük őket.

A rendezvény díjtalan, az már csak hab a tortán, hogy két szerencsés néző belépőt nyer a szombati operettgálára. 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.