- hirdetés -

A legharcosabb versenyző címet is elnyerte, és ő képviselheti Orosházát és Magyarországot a Világkupán.

Hétvégén rendezték meg az idei Karate Magyar Bajnokságot Szolnokon, a megmérettetés egyben válogatóverseny is volt a szeptemberi Oyama Memorial Világkupára. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület két tehetsége lépett tatamira: ifj. Zsiga Zsolt -80 kg-ban és Gigacz Ádám +90 kg-ban.

– Zsolt az első körben budapesti ellenfelét verte, így jutott a legjobb nyolc közé. A következő mérkőzését szintén egyhangú bírói döntéssel hozta, így már bent volt a legjobb négy között. Ezután jöttek a kötelező törések, -80 kg-ban legjobb törőként jutott tovább. A döntőbe jutásért Váczi Zoltán régi rutinos válogatott volt az ellenfele, akit két hosszabbítás után vert magabiztosan, leiskolázva ellenfelét mind technikailag, mind fizikálisan. A döntőben Garab Gergely kapuvári versenyző következett. Zsolt a küzdelem során egy rossz ütés miatt könyéksérülést szenvedett, így nem tudta folytatni a küzdelmet, és a magyar bajnoki 2. helyezést szerezte meg – mondta el az OrosCafénak shihan Zsiga Zsolt vezetőedző. Ifj. Zsiga Zsolt az ezüst mellett elnyerte a legharcosabb versenyző címet is.

Zsiga Zsolt képviselheti Orosházát és Magyarországot a Világkupán (Fotó: egyesület)
Zsiga Zsolt képviselheti Orosházát és Magyarországot a Világkupán (Fotó: egyesület)

A szolnoki megmérettetés egyben mint válogatóverseny is szerepelt a karateszövetség versenynaptárában, így az orosházi Zsiga Zsolt képviselheti szeptemberben -80 kg-ban Orosházát és Magyarországot a Világkupán.
Gigacz Ádám a nehézsúlyban a négy közé jutásért való küzdelemben budapesti ellenfelétől kapott ki wazarival, így a magyar bajnokság 8. helyén végzett.

A hétvégén egy másik versenyen is szurkolhattunk orosházi karatésnak. Újj Mihály orosházi igazolású sportoló Londonban vett részt a British Open nyílt egyéni és csapat kata versenyen, ahol csapatban első helyezést értek el.

A következő megmérettetés március 8-9-én Nyíradonyban és Szentesen a diákolimpia lesz, melyen 22 versenyzővel képviselteti magát az orosházi klub.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.