- hirdetés -

A hétvégén három versenyen léptek szőnyegre az orosházi birkózók, ismét érmekkel zártak.

Már péntek este mérlegeltek a junior birkózók Kaposváron, és ezzel megkezdték a válogatottságért folytatott küzdelmeket. A megmérettetésen hat sportolóval indult az Orosházi Spartacus Birkózó Klub. Németh Éva, Kelemen Zsolt és Sepeczán János aranyérmet szereztek, ezzel nagy lépést tettek a válogatottság felé. Gelegonya Kristóf a harmadik helyen zárt, míg Antal Dániel az ötödik helyen végzett súlycsoportjában. Az orosházi csapat a Kaposvár mögött a második helyet szerezte meg.

Szombaton kezdődött kötöttfogásban a diákok küzdelme a Magyar Bajnokságon való indulás jogáért. Budapest-Kertvárosban tíz orosházi induló lépett szőnyegre, Garami Erik 2., Szél Anna Hella 3., Jochim Márk 5. helyen zárt. Az orosházi egyesület beszámolója szerint a többiek nagyon visszafogottan birkóztak, de lesz még versenylehetőség, ahol megszerezhetik az indulás jogát.

Arany kötöttfogásban

Vasárnap rendezték a második kadet kötöttfogású válogatót, szintén Budapesten. A négy Spartacus-induló közül Villim István és Ladjánszki Ádám korán búcsúztak a versenytől. Rácz György igen komoly ellenfeleken átjutva került a döntőbe, ahol a legnagyobb ellenfelével kellett küzdenie a válogatottságért. Sajnos alulmaradt némi bírói segédlettel, így erre az évre a válogatottság elúszott, de teljesítménye alapján valószínűleg behívják a válogatott keretbe.

Szél Balázs a dobogó tetején, ami egyben a válogatottságot is jelenti (Fotó: egyesület)
Szél Balázs a dobogó tetején, ami egyben a válogatottságot is jelenti (Fotó: egyesület)

Határozott birkózással Szél Balázs is a döntőbe jutott, ahol szintén némi „ellenszélben” az ország vezető utánpótlás-egyesületének versenyzőjével (Dorog) kellett megküzdenie. Két menetben a végén tussal győzött, így ő képviseli hazánkat és Orosházát a kadet világbajnokságon és Európa-bajnokságon.

– Az Európa-bajnokság egyben kvalifikációt jelent a Ninjanban (Kína) megrendezendő Ifjúsági Olimpiára is. Az első Ifjúsági Olimpián már volt egy orosházi birkózó, Kránitz Adrián, aki a hatodik helyen végzett – mondta el Szél Attila klubelnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.