- hirdetés -

Portrék, tájképek, épületfotók: a közös bennük Németh Szilárd. A gádorosi származású fotós első tárlatát a Petőfi Művelődési Központban mutatták be február 21-én.

Még csak 18 éves, és a Táncsics gimnáziumba jár Németh Szilárd, akinek Első Alkalom címmel nyílt kiállítása a művelődési központban. A tárlatot a fiatal művész egykori mentora, Török Zsolt nyitotta meg, aki elmondta: ezerből csak három-négy olyan gyerekkel találkozott az évek során, akik annyira fogékonyak a fotó-technikai kérdésekre, és magára a fotózásra, mint Szilárd.

Habár az alkotó gádorosi származású, mégis azt mondja, az orosházi környezetben tudja igazán elképzelni képeit: nem csak a város, de a művelődési központ is nagyon tetszik neki.

Németh Szilárd fiatalsága ellenére remek látásmóddal büszkélkedhet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Németh Szilárd fiatalsága ellenére remek látásmóddal büszkélkedhet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mivel ez az első kiállításom, ezért vegyes tematikájú képeket hoztam, a tájképektől az épületfotókon át egészen az abszurdig – avatott be Németh Szilárd, aki hozzátette: inspirációt a természetből merít, sokat járja Gádoros és Orosháza környékét. Kedveli az épületfotózást is, hiszen mint mondja, igazi kihívás megtalálni a szebb kompozíciót. Emellett több, mintegy 12 képből összekomponált, különleges kör-panorámafotót láthat a közönség a kiállításon.

A képek március 14-ig tekinthetők meg a Petőfi Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.