- hirdetés -

A Magyar Labdarúgó-szövetség megyei szervezete díjazta a megye legjobb labdarúgóit, edzőit és játékvezetőit. Zvolenszki Vivien a Szentetornyai Amazonok labdarúgója, Tárcza Zoltán és Boér Gábor labdarúgó edző is az elismertek között volt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Békés Megyei Igazgatósága február 22-én második alkalommal rendezte meg azt a díjátadó gálát, amelyen a megye amatőr labdarúgásáért sokat dolgozó labdarúgókat, trénereket, sportvezetőket, játékvezetőket, valamint a sportág mecénásait ismerték el a Csabagyöngye Kulturális Központban. Még decemberben az összes klub elküldhette jelöltjeit, s ez alapján alakult ki egy hatos lista. Közülük egy újabb szavazás eredményeképpen az első három kapott meghívást a gálára, a díjazottakat Takács Rita, a Sport1 tévé riportere szólított ki.

Zvolenszki Vivien az elismertek között, a Sport1-nek ad interjút (Fotó: Imre György/beol.hu)
Zvolenszki Vivien az elismertek között, a Sport1-nek ad interjút (Fotó: Imre György/beol.hu)

Szpisják Zsolt, az MLSZ megyei igazgatójának köszöntése után Dankó Béla országgyűlési képviselő, MLSZ elnökségi tag, az MLSZ megyei társadalmi elnöke ünnepnapnak nevezte a szombatit. Beszélt az amatőr labdarúgásban végrehajtott fejlesztésekről és köszönetet mondott a labdarúgás szereplőinek munkájáért.

Erdős Norbert a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a helyi játékosok minél nagyobb számban való szerepeltetését hangsúlyozta, míg az olimpiai bajnok Dunai Antal, az MLSZ utazó nagykövete a szövetség szándékát említette, mely szerint az országban minél több pályát kell építeni. Majoros Attila, az OTP-MOL Bozsik intézményi program vezetőjétől megtudtuk, hogy az intézményi programban mintegy 67 ezer gyerek vesz részt.

A nagyszabású gálán három orosházi sportoló,sportvezető, edző is díjazásban részesült. A legjobb női labdarúgó díját a Szentetornyai Amazonok játékosa, Zvolenszki Vivien kapta. OTP-MOL Bozsik Intézményi Program díjazottja között volt Tárcza Zoltán (Orosháza). Az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program egyik díját Boér Gábor (Orosházi MTK-ULE) érdemelte ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.