- hirdetés -

Orosháziak is erősítik a Dél-Békés Mentőcsoportot. A speciális képességekkel rendelkező önkéntes szervezet híre bejárta a térség településeit.

Különösen, mert bemutatkozó körútra indultak azzal a céllal, hogy helyi jelentkezőkből megalakíthassák a települési polgári védelmi csoportokat. Ki lehet önkéntes, nálunk mennyire népszerű önkéntesnek lenni – kérdéseinkkel Németh László tűzoltó őrnagyhoz fordultunk, aki az alapításban is tevékeny részt vállalt.

– A magam részéről már akkor elgondolkoztam a lehetőségen, amikor a Körös Mentőcsoport létrejött, de bevallom jól esett, amikor a Dél-Békés Mentőcsoport ötletgazdái részéről felkérést és lehetőséget kaptam. A csoport és az én elképzeléseim szerencsésen találkoztak – mondja Németh László a kezdetekről. A tűzoltó szerint bár régen voltak hagyományai hazánkban is az önkénteskedésnek az elmúlt évtizedekben ezek eltűntek, így az emberek kevéssé vállalkoznak ilyen feladatra, pedig sokan tudnának segíteni.

Németh
Németh László tűzoltó őrnagy szerint belső elhatározás kérdése az önkéntesség

– Úgy gondolom, hogy a Dél-Békés mentőcsoportban mindenki megtalálhatja a helyét, egy gyermekétkeztetésben dolgozó ember éppúgy, mint egy ápolónő. Csupán belső indíttatás kérdése, mert a külső motivációt a mentőcsoport, a bemutatkozó rendezvény megadja. De függetlenül attól, hogy valakiben megérett-e az elhatározás, mindenkinek javaslom, hogy jöjjön el március 1-jén délelőtt a művelődési házba, mert legalább kézzel fogható információt kap arról, mi az önkéntesség, mi is ez a mentőcsoport – invitál Németh László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.