- hirdetés -

Plédeket és konzerveket vittek a Dél-Békés Mentőcsoport tagjai az orosházi intézmény lakóinak.

Nagy segítség – így összegezte a pénteken kapott adományt az orosházi hajléktalanszálló vezetője. A Dél-Békés Mentőcsoport (DBMCS) képviseletében Simonka György civil irányító, Bajkán György orosházi tűzoltóparancsnok, Tóth Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató és Növényi Norbert olimpiai bajnok keresték fel az intézményt, és adták át adományukat.

– A segítség mindig jól jön, és mindent szívesen fogadunk a ruhaneműtől kezdve a tartós élelmiszeren át a pénzadományig, de annak is örülünk, ha betérnek hozzánk és szolidárisak a lakóinkkal. Negyven férőhellyel működik az orosházi hajléktalanszálló, tavaly október vége óta teltházzal. Néhány matracot és pótágyat is be kellett tennünk, hogy szállást tudjunk biztosítani a fedél nélkülieknek – mondta el Orovecz Sándor telephelyvezető.

Tóth Tibor, Növényi Norbert és Simonka György adja át az adományokat a hajléktalanszállón (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tóth Tibor, Növényi Norbert és Simonka György adja át az adományokat a hajléktalanszállón
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Péntek délután negyven pléddel és sok-sok konzervvel érkeztek az adományozók a nappali melegedőbe, a lakók örömmel fogadták a csomagokat. A plédek nagy segítséget jelentenek a hideg napokon.
–  A múlt héten találkoztunk Orovecz igazgató úrral, aki említette, hogy a hideg időben sokan fáznak, a plédek elhasználódtak. Akkor mi elhatároztuk, hogy az ügy mellé állunk. Csatlakozott a Merian Foods Kft. is, és konzervcsomagokat küldött az itt lakóknak – mondta el Simonka György, a Dél-Békés Mentőcsoport civil irányítója.

A DBMCS és valamennyi járási mentőcsoport azért jött létre, hogy embertársaikon segítsenek. Ezúttal szerencsére nem veszélyhelyzetben kellett cselekedni, adománnyal érkezhettek. Az önkéntesség jellemzi a mentőcsoport által hétről hétre megrendezett elsősegélynyújtó kurzusokat és bemutatkozó programokat is. Utóbbi orosházi állomását március 1-jén tartják a művelődési központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.