- hirdetés -

Tavaly majdnem 600 orosházi részesült az alapítvány üdülési támogatásában, 100 gyermek Erzsébet-tábor keretein belül nyaralhatott. Az ötgyerekes Farkas család tavaly Balatongyörökön tölthetett néhány napot.

Idén összesen 62 pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, melyekre január 2-tól lehetett jelentkezni. A szociális üdülési lehetőségeket idén a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, nyugdíjasok valamint gyermekek vehetik igénybe.

Tavaly majdnem 600 orosházi részesült az alapítvány üdülési támogatásában, ebből több mint 400-an szociális üdülési pályázatok által, illetve több mint 100 gyermek Erzsébet-tábor keretein belül nyaralhatott. Farkas László feleségével és öt gyermekükkel tavaly Balatongyörökön nyaralt a nagycsaládosok számára meghirdetett szociális üdültetésnek köszönhetően.

A Farkas család tavalyi nyaralása jól sikerült, már tervezik az ideit is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A Farkas család tavalyi nyaralása jól sikerült, már tervezik az ideit is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A tavalyi kirándulásunk nagyon jól sikerült, éppen ezért idén is beadtuk a pályázatunkat, Kisújszálláson szeretnénk nyaralni – mondta Farkasné Edit. – Emellett legidősebb lányunk idén szeretné kipróbálni az Erzsébet-tábor keretében hirdetett médiatábort is.

A létszámkeret kimerülése okán a pályázatokat a kiírt határidő előtt lezárták. Az üdülési lehetőségre országosan mintegy 43 ezer nagycsaládos, 6 ezer fogyatékossággal élő, valamint 19 ezer nyugdíjas jelentkezett. Az Erzsébet-táborok viszont még várják a kirándulni vágyó ifjúságot, de iparkodni kell a jelentkezéssel, hiszen az ötvennyolc tábornak már majdnem a fele betelt. Olyan tematikus és általános táborok közül lehet választani, mint sport, zenei, népi mesterségek tábora és napközis tábor.

Az általános táborokra kizárólag intézmények pályázhatnak 10 fős gyermekcsoportokkal, a tematikusokra egyéni jelentkezőket is várnak. Az alacsony jövedelmű családokból érkező gyerekek már ezer forint önrész, a magasabb jövedelemmel rendelkezők 10 ezer forint önrész befizetése mellett táborozhatnak majd egy héten keresztül. A táborokra a keret kimerüléséig, de legkésőbb március 20-ig lehet jelentkezni a program honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.