- hirdetés -

Kis növekedést tervezett az OVM Karsai Zrt. 2013-ra, elmaradtak azonban a tervezettől.

Az Orosháza legnagyobb adózói közé tartozó műanyagtermékek gyártásával foglalkozó cég vezérigazgatója, Erdélyi Erika az OrosCafénak elmondta, elsősorban az autó- és elektronikai iparban gondolkodnak az idei évben.

"Növekedést tervez erre az évre az OVM Karsai - mondta Erdélyi Erika
„Növekedést tervez erre az évre az OVM Karsai – mondta Erdélyi Erika

– Tavaly 1,2 milliárd forint árbevételünk volt, hasonlóan a 2012-es évhez. Hasonló az eredményünk is. Két fő profilunk közül élelmiszeripari üzletágunk volt az, ami nem tudta hozni a tervezett árbevételt. Így összességében kicsit elmaradtunk a tervezettől, noha másik üzletágunk, a vákuumformázott alkatrészek gépiparban történő értékesítése elég szépen teljesített – sorolta Erdélyi Erika.

A vezérigazgató elmondta, az OVM Karsai három éve kezdte el az autó- és elektronikai ipar terén az intenzívebb piaci munkát. – Erre a piaci szegmensre betörni lassú és nehéz folyamat – vázolta Erdélyi Erika –, de kezd beérni a munkánk gyümölcse. Az idei évre növekedést terveztünk, elsősorban az autó- és az elektronikai iparra építve, és célul tűztük ki az export árbevételek növelését is.

A 7500 m2 üzemi területen, 100 alkalmazottal dolgozó nagy múltú cég árbevételének felét az élelmiszeripar részére csomagolóeszközök gyártása adja. A másik felét pedig a kis- és nagyméretű vákuumformázott alkatrészek előállítása a gépipar számára. Ez utóbbit látja vezérigazgató asszony jövedelmezőbbnek, ebbe az irányba mozdul a cég 2014-ben, ami egyébként 90%-ban hazai piacokon, főként ipari feldolgozó cégeknek értékesít.

A beruházások kapcsán Erdélyi Erika elmondta, 2013-ban nem volt módjukban pályázati forrásokból fejleszteni. – Telephelyünket belaktuk, itt bővülésre nem sok lehetőségünk van. A telephelynél fontosabb a géppark fejlesztésre, reméljük, erre 2014-ben lesz lehetőségünk – emelte ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.