- hirdetés -

Több beruházás, új termékek és új piacok – jó évet zárt 2013-ban a Doherty Hungary Kft. Az autóipar és háztartási gépipar részére tengelyeket gyártó angol-magyar gépipari vállalat munkahelyeket teremtett és élt a pályázati lehetőségekkel.

Az Orosháza legnagyobb adózói közé tartozó cég pénzügyi igazgatója, Varga Mihály az OrosCafénak elmondta, jól sikerült a 2013-as év a Doherty Hungary Kft-nél.
– 4 százalékos árbevétel-növekedést tudtunk elérni, a jövedelmezőségünk szinten maradt és nagyon sok beruházást végeztünk el, a Doherty cég 80 éves történetében az egyik legjelentősebb beruházás az új üzemcsarnokunk – sorolta az igazgató.

Varga Mihály
Varga Mihály: „A beruházásokkal megalapoztuk az idei évet”

A Doherty új üzemcsarnokát tavaly áprilisban adták át, 2000 m2 új gyártóterületen indulhatott meg a termelés a 300 millió forintos, uniós forrásokat felhasználó beruházás keretében. Gyarapodott a gépállomány is: tavaly két esztergagépet, egy hőkezelőt, és egy köszörűgépet vásárolt a Doherty.
– Ezeknek a beruházásoknak köszönhetően létszámunk 134 főről 148 főre növekedett 2013-ban, a 14 új ember között vannak szellemi dolgozók is. Szervezeti átalakítást végeztünk, kineveztünk új vezetőket, illetve régóta itt dolgozó kollégák léptek előre a ranglétrán – emelte ki Varga Mihály.

A Doherty számos pályázati forrást igénybe vett, innovációs, technológia- és telephelyfejlesztési pályázatokon egyaránt indultak 2013-ban, illetve a korábbi években – valamennyi pályázatot lezárták 2013 végén. A korábbi években elvégzett beruházások megalapozták az idei évet, a cél, hogy nagyobb kapacitással tudjanak termelni.
– 10-12%-os növekedést tervezünk, szeretnénk javítani a jövedelmezőségen, és terveink szerint új piacokat is találunk 2014-ben – mondta el a pénzügyi igazgató.

A Doherty piaca hagyományosan Európában van, elsősorban külföldi megrendelőkkel dolgoznak együtt, de jelenleg hazai céggel is tárgyalnak. Nem csupán a vevői kört bővítik, hanem a tervek szerint a darabszámot és termékféleséget is. Varga Mihály elmondta, 10-12 új tengelyt kezdtek el gyártani tavaly, nagyrészt az autóipar számára: a Doherty termékei 2013-ban már a Fiat és a Volkswagen autókban is megtalálhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.