- hirdetés -

Egy héten át minden nap 80-100 ember hallgatta közösen Isten igéjét és imádkozott különböző felekezetekben.

Az elmúlt évek hagyományának megfelelően ismét összefogott a város négy keresztény felekezete, hogy az ökumenikus imahét alkalmával, nyolc estén keresztül az istentiszteleteken, a közösségben, az együttes igehallgatásban és imádkozásban kézzelfoghatóan megtapasztalják, és láthatóvá tegyék a Krisztus-követők igazi egységét.

Minden évben más és más ország keresztény közösségei, így idén kanadai keresztények állították össze azt a lelki-gondolati vezérfonalat, amely ezen a héten az egész világ összes imahetet ünneplő közösségével összeköt bennünket, orosháziakat is.

Nikodém Noémi baptista teológus az evangélikus templom Győry Vilmos termében  (Fotó: Melega Krisztián)
Nikodém Noémi baptista teológus az evangélikus templom Győry Vilmos termében (Fotó: Melega Krisztián)

A középpontban Pál apostol kérdése áll: „Hát részekre szakítható-e Krisztus?” A szétszakadozottság terhével küzdő korinthusi gyülekezetnek két évezrede feltett figyelmeztető erejű kérdés ma is frissen, aktuálisan hangzik. A keresztény létforma a kulturális, tradicionális, szociális sokszínűséget nem élheti meg úgy, mint törésvonalak sokaságát, amely elválasztja az embereket egymástól. Hittel, megbékéléssel, elfogadással és közös tenni akarással a sokszínűség nem elszigetelő, hanem meggazdagító tényező lesz, ami a nem hívő világ figyelmét is felhívja az egymás felé fordulás szükségességére.

Az ökumenikus imahét eseményeinek összefoglalóját február 1-jén és 2-án, szombaton és vasárnap 16 órától sugározzuk a városi televízióban.

Ennek jegyében találkozott estéről estére az a 80-100 fős sokfelekezetű, ökumenikus gyülekezet, amely a helyszínek változatosságával és egyenrangúságával, a mindig más felekezet templomában vendégként igét hirdető lelkészek szolgálatával ezt a színgazdagságot, a közösség gyógyító, megtartó erejét igyekszik felmutatni minden embernek.

A szerző evangélikus lelkész

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.