- hirdetés -

Nemzetközi mezőnyben szereztek érmeket a hétvégén birkózóink.

A hathetes kemény alapozó munka után a kadetek kezdték meg az idei év versenysorozatát az Orosházi Spartacus Birkózó Klubnál. Kaposváron, a mintegy száz versenyzőt felvonultató V. Intersport Kupán cseh és szerb birkózók is szőnyegre léptek a teljes magyar mezőny mellett. Az orosházi klub nyolc fővel képviselte városunkat, Hangya János és ifj. Jeszenszky László tanítványai kellő helytállást tanúsítottak. Szél Balázs a 69 kg-os súlycsoportban magabiztos birkózással a dobogó legfelső fokára állhatott, és ezzel közel került a válogatottsághoz.

Eredmények:

50 kg Varga Norbert V. hely
54 kg Rácz György III., Villim István V. hely
58 kg Ladjánszki Ádám III. hely
63 kg Hódi Kevin III. hely
69 kg Szél Balázs I. hely

Bronz Ausztriából

A magyar junior és felnőtt női szabadfogású birkózó-válogatott Ausztriában, Wolfurtban vett részt a Flatz Open 2014 elnevezésű versenyen. A mieinken kívül szőnyegre lépett a brit, a francia, a svájci, a szlovák és természetesen az osztrák válogatott, továbbá cseh, norvég, osztrák, svéd klubok, illetve Németországból a bajor és az alsó-szászországi szövetség csapata is részt vett a küzdelmekben.

Mindkét korosztályban a magyar csapat nyerte a pontversenyt. Az orosházi Németh Éva a felnőtt korosztályban, 69 kg-ban állt szőnyegre, és az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Az orosházi Spartacus beszámolója szerint Éva a felkészülésben még az alapozásnál tart, így ezzel az éremmel boldogan tért haza Ausztriából. Felkészítő edzők: Hangya János, ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.