- hirdetés -

Január másodikától újra beindult az élet az Orosházi Spartacus Birkózó Klubban, bár ez csak részben pontos meghatározás. A pontosításra Jeszenszki P. László edzőt kértük.

Január másodikán csak a versenyzők egyik fele, a diák, serdülő és előkészítő korosztály kezdte el a felkészülést az idei versenyszezonra – tudtuk meg Jeszenszki P. Lászlótól. Ellenben a kadett és junior korúak már decemberben, az évadzáró vacsora után nekiláttak a munkának, az ő számukra ugyanis már a január komoly versenyeket tartogat, ahol a korosztályos válogatottság a tét. A serdülők számára is viszonylag hamar, február első hétvégéjén következik a „mélyvíz”, a serdülő, diák és utánpótlás csapatbajnokság küzdelmeivel.

Németh Éva is reményre ad okot
Németh Éva is reményre ad okot

– Az évnek ebben a szakában az esélyeket illetőleg még csak találgatunk, hiszen a gyerekek szinte minden év elején korosztályt, illetve súlycsoportot váltanak és az erőviszonyok csak az első versenyek után mérhetők fel – mondta el az edző. – A csapatbajnokságokon természetesen a minél jobb eredmény elérése a cél. Válogatottjaink, Széll Balázs, Radjánszki Ádám, Antal Dávid, Hódi Kevin nagy eséllyel idén is válogatottak lehetnek. Persze az ember szeretné minden évben felülmúlni az előző esztendő eredményeit, bármilyen jók is voltak azok. Ezért dolgozunk keményen, lehetőleg még keményebben, mint eddig.

Úgy igazságos, ha nem csak a fiúkról esik szó egy ilyen beszélgetés alkalmával. A Spartacus női junior válogatott versenyzője, Németh Évi számára is elkezdődik a versenyszezon február elején.
– Évi a válogatottal Németországban vesz részt egy jelentős nemzetközi versenyen. A térde hellyel-közzel meggyógyult. Másodéves juniorként vele kapcsolatosan sem vállalkoznék esélylatolgatásra. Most jött egy csomó új szabály, új súlycsoportokat hoztak létre. Személy szerint nagyon bízom benne, hogy szépen beleerősödik a korosztályába, súlyába és szép sikereket hoz majd ő is – zárta szavait az edző, aztán harsant a síp és egy kis bemelegítő futással elkezdődött az esti edzés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.