- hirdetés -

Őszre készülhet el a teljes beruházás a volt Barnevál-telephelyen.

Komoly beruházás zajlik az egykori Barnevál Október 6. utcai telephelyén Orosházán. Egy korszerű víziszárnyas-feldolgozó üzemet létesítenek: modernizálják a régi hűtőházat, épül egy víziszárnyas-vágóhíd daraboló és csomagoló részleggel. A teljes fejlesztés a tervek szerint 2014 őszére fejeződik be pályázati források segítségével, mintegy 250 új munkahely jön létre.

A több mint egymilliárdos beruházás jelenlegi állásáról kedd este egyeztetett a magyar hízott-áru feldolgozás bölcsőjében Kutni József, a telepet a felszámolásból megvásároló Green-Divízió Kft. ügyvezetője, Simonka György fideszes választókerületi elnök és Elekes Lajos, a Merian Foods Kft. ügyvezetője.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kutni József, Simonka György és Elekes Lajos egyeztetett a telephelyen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az elmúlt év második felében indult el a felújítás. Jelenleg egy olyan csomagoló- és sterilizáló üzemben vagyunk, ami Közép-Európában egyedülálló. Újraindítjuk a hűtőházat, a vágás – a pályázatok függvényében – szeptember-októberben indulhat el. A teljes beruházás költsége 1 milliárd 200 millió forint. Jó tudni, hogy a pályázat sikeres befejezéséhez számíthatunk képviselő úrra. Egyébként a beruházási program megfelelő alapokon, 30 éves szakmai tapasztalaton nyugszik, a befejezés után az üzem garantáltan jó minőségű alapanyagokkal tudja majd ellátni a megyében működő feldolgozó üzemeket – mondta el Kutni József, az üzem résztulajdonosa.

Több, liba- és kacsavágással, illetve feldolgozással foglalkozó cég fogott össze annak érdekében, hogy az ország legrégebbi üzemét a legmodernebbé tegyék. A cég fejlesztési terveit a kormánypárti politikusok támogatják, az új munkahelyek komoly előrelépést jelentnek a térségnek.
– A fejlesztés legfontosabb hozadéka, hogy 200-250 új munkahely jöhet létre Orosházán, a térségben. Ezért érdemes dolgozni, nagyon bízom benne, hogy még ebben az évben realizálni tudjuk a teljes beruházást – nyilatkozta az üzem bejárásakor Simonka György választókerületi elnök.

Az új orosházi üzem éves szinten 800 ezer hízott és 1,2-1,3 millió sovány libát és kacsát tud majd levágni és feldolgozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.