- hirdetés -

Közel 20 versenyre készül idén az Orosházi Kolbászklub. Külföldön és belföldön egyaránt népszerűsítenék az orosházi ízeket.

A Gellértegyházi Történelmi Emlékparkban tartotta évindító összejövetelét az Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület január 18-án. A tagok hozzátartozóikkal együtt kora reggel disznót vágtak. Az elkészített hurkát és kolbászt letárolták, ez szolgál majd alapanyagként a 2014-es évi rendezvények bemutatóihoz. Az esti vacsorán az elnökség a klub tagjainak megköszönte a tavaly elvégzett munkát, a meghívott támogatók pedig köszönő oklevelet kaptak.

A 2013-as év beszámolóját majd februárban fogadja el a közgyűlés, viszont már összeállították és ismertették a 2014-es év programtervét.
– Idén a kolbászgyúró versenyeket részesítjük előnyben. Összesen 18-20 versenyre készülünk, de természetesen év közben is jöhetnek felkérések, amiket igyekszünk teljesíteni – mondta el érdeklődésünkre Kovács Imre egyesületi titkár. Több külföldi utat terveznek, Tusnádfürdőre, Sepsiszentgyörgyre, Komárnóba is ellátogatnak. Belföldön kiemelt helyen szerepel a Békéscsabai Kolbászfesztivál, mellette Zombára, Gádorosra és Gerendásra biztosan utazik majd a kolbászklub csapata.

Az idei feladatok közül az egyik legfontosabb a Gellértegyházán megvalósuló közösségi ház felújítása és programjainak összeállítása. A kolbászklub használati jogot kap majd a rendezvényházra, ami a tervek szerint 2014 nyarára készül el. A klub jelenleg közel 30 fővel működik, egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Az idei legelső kolbászgyúró versenyen február 7-én, Fonyódon indulnak el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.