- hirdetés -

Dr. Dancsó József elvállalta a Magyar Államkincstár elnöki posztját, így le kell mondania országgyűlési képviselői és polgármesteri mandátumáról. A várost Zalai Mihály alpolgármester vezeti a választásokig.

– Dr. Dancsó József  polgármestert 2014. február 1-jével kinevezem a Magyar Államkincstár elnökének – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter orosházi sajtótájékoztatóján.

– Hosszas átgondolás után úgy döntöttem, hogy ezt a rendkívül megtisztelő feladatot elvállalom. Mindent megteszek, hogy az országot szolgáljam – fogalmazott Dancsó. – Ez a poszt szakmai kihívást jelent nekem is. Azok a munkák, feladatok, amiket eddig vállaltam lezárultak, vagy hamarosan lezárulnak. Miniszter úr felkérésének elfogadása egyben azt is jelenti, hogy országgyűlési képviselői mandátumomról, polgármesteri tisztségemről és egyéb, az új megbízatásommal össze nem egyeztethető feladataimról majd 2014. február 1-jén rendelkezem. A város ügyeit Zalai Mihály alpolgármester viszi a következő hónaptól, felkészültsége és elhivatottsága alkalmassá teszi erre a feladatra.

Dr. Dancsó József és Varga Mihály - közösen dolgoznak tovább (Fotó: Melega Krisztián)
Dr. Dancsó József és Varga Mihály – közösen dolgoznak tovább (Fotó: Melega Krisztián)

A polgármester kiemelte, hogy országgyűlési képviselőként a legfontosabb vállalásait teljesítette, felújították az Orosháza-Tótkomlós és Orosháza- Kaszaper útszakaszt és a térség egyéb fejlesztései rendben mentek. Kiemelte, hogy a választásokig már nem lesznek olyan szintű döntések a parlamentben, amihez az ő mandátumára feltétlenül szükség van.
– A térségben pedig minden rendben lesz. Eddig is szorosan együttműködtem Simonka György képviselő úrral, az ő mentalitását ismerve tudom, hogy minden térséget érintő ügyet elintéz majd – mondta Dancsó.

Kérdésünkre a polgármester elmondta, tervei szerint a város 2014-es költségvetését még az ő vezetésével fogadja el a képviselő-testület a január 31-i ülésen.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az OrosCafénak elmondta, precíz, pontos embernek ismerte meg az orosházi polgármestert a parlamenti munka során, ezért kérte fel a kincstár elnöki posztjára. Elmondta, dr. Dancsó József kinevezése határozatlan időre szól, a pontos technikai részleteket a következő két hétben dolgozzák ki.

Zalai Mihály viszi a polgármesteri teendőket

– Nagy megtiszteltetés számunkra is ez a felkérés. Ez is azt bizonyítja, hogy milyen kiváló szakemberek dolgoznak a térségben – fogalmazott Simonka György országgyűlési képviselő, a 4. számú választókerület fideszes választókerületi elnöke. – Az kiváló szakembereket körülvevő kollégák sok szakmai fortélyt tudtak elsajátítani és ez biztosíthatja azt, hogy Dél-Békés és Orosháza továbbra is fejlődő pályán maradjon és a továbbiakban is érdemben tudjunk tenni a munkahelyek megőrzéséért, új munkahelyek létrehozásáért és további infrastrukturális és szociális szolgáltatások megerősítéséért – mondta a képviselő.

A 12 éve önkormányzati képviselő, 8 éve frakcióvezetőként, 3 éve pedig alpolgármesterként tevékenykedő Zalai Mihály általános helyettese volt Dancsónak.
– Ahogyan eddig is, úgy ezután is számítok a testület, Simonka György és Dancsó József segítő támogatására is. Megtiszteltetésként és kihívásként tekintek a következő hónapokra – mondta Zalai Mihály.

Dr. Dancsó József 2010 óta polgármester Orosházán, előtte több cikluson keresztül alpolgármesterként és a Fidesz képviselőjeként dolgozott. Emellett 2010-ben egyéni országgyűlési képviselői mandátumot is szerzett. Most ezekről kell lemondania a Magyar Államkincstár vezetői széke miatt. Dancsó a tegnap publikált évértékelő interjúban már meglebegtette, hogy nem indul újra a polgármesteri székért.

A sajtótájékoztató eredeti témája egyébként az adósságkonszolidáció volt. Erről bővebben itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.