- hirdetés -

A gádorosi származású Törőcsik Zoltán legutóbb Svájcban nyert érmeket, de már készül a következő versenyre.

A mesterszakács Törőcsik Zoltán sikereiről már olvashattatok nálunk, és most újabb kiváló eredményről kaptunk tőle hírt. Az olimpiai aranyérmes, ma már Svédországban élő mesterszakács legutóbb Svájcban vett részt egy nemzetközi szakácsversenyen. A megmérettetést hatévente rendezi a helyi szakszövetség, a bírák a világ minden tájáról érkeznek, és szigorú szabályokat alkalmazva döntenek.

A versenyláz ösztönzi Zolit, sorra jönnek a szakács-sikerek
A versenyláz ösztönzi Zolit, sorra jönnek a szakács-sikerek

– Előételeket, négyfogásos menüsort desszerttel, tenger halételt és egy húsból készült főételt kellett készítenem, úgy, hogy az megfeleljen az egészséges táplálkozásnak. Menüim tartalmaztak tengeri és édesvizi halakat, vadhúsokat, szárnyasokat, és rengeteg zöldség-, salátafélét. Számomra a legfontosabb dolog most is az volt, hogy a magyar konyha remekeit és a környékbeli nyersanyagokat bemutassam, így nagy örömmel használtam libamájat vagy éppen tokaji bort. A szigorú zsűri döntése alapján minden egyes menüsorom érmes helyezést ért el. Örömmel vettem át a négy bronzérmet, a versenyen egyébként nekem sikerült a legtöbb érmet szereznem – mesélt a baseli szakácsversenyről Zoli.

A gádorosi származású mesterszakács már gőzerővel készül a következő versenyre. 2013 nyarán felkérést kapott, hogy tagja legyen a Nyugat-Svédországi Szakácsválogatottnak. A kiváló szakemberek már elkezdték az előkészületeket a novemberi szakács világbajnokságra. A menüsorok legnagyobb része készen áll a tervrajzokban, de még sok finomítást igényel.

Zoli – aki időközben döntőbírói képzésen is részt vett – korábban úgy fogalmazott, a legnagyobb öröm számára, hogy Magyarországot, ezen belül is Gádorost és Orosházát képviselheti a világ szakácsversenyein.

Zoltánról többször írtunk már, a korábbi írásokért klikkelj ide.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.