- hirdetés -

Média-megjelenések, növekvő vendégforgalom, nagyobb érdeklődés, több rendezvény. Ezek lehetnek a címszavak, ha értékelni szeretnénk Orosháza tavalyi idegenforgalmi helyzetét.

Erre vállalkozott a Jövő Építők TDM is január 8-án, amikor évértékelésre és tervezésre hívta az orosházi turisztikai szolgáltatókat.

Dedák Angéla egyesületi elnök beszámolójában kitért a tavalyi sajtó és tv-megjelenésekre, a reklámkampányokra, a kiadványokra, turisztikai kiállításokon való megjelenésekre, de szó esett a rendezvényekről, pályázatokról is. Az eredmények között szerepelt, hogy amikor a TDM átvette a fürdő hivatalos facebook-oldalának kezelését, 1300 követője volt, a napokban pedig már 18 300. Ennél is kézzel foghatóbb a fürdőlátogatottság mintegy 20 százalékos, az idegenforgalmi adó 30 százalékos növekedése.

– A reklámkampányaink és a turisztikai kiállításokon való megjelenéseink egy része tavaly már a határon túlra, Romániába és Szerbiába koncentrálódtak, ezeket a „befektetéseket” idén szeretnénk kiaknázni – mondta Dedák Angéla, amikor az idei tervekről kérdeztük. – Készülünk az Utazás kiállításra. Több orosházi programban részt veszünk társszervezőként vagy tanácsadóként. Ebben az évben tovább színesítjük a rendezvénynaptárt, több kisebb programot tervezünk elnyújtva a szezonokat. Sok együttműködő partnert szereztünk már, de szeretnénk tovább szélesíteni a kapcsolatrendszerünket – sorolta a terveket az elnök.

Dedék Angéla ismertette a TDM előző évi eredményeit (Fotó: Rajki Judit)
Dedék Angéla ismertette a TDM előző évi eredményeit (Fotó: Rajki Judit)

Zalai Mihály szerint jó döntés volt a TDM-re bízni Orosháza turisztikai marketingjét. – A TDM és a városmarketing iroda bizonyította, hogy az erők egyesítésével hatékonyabb munkát és komolyabb sikert lehet elérni a város érdekében. Ezért is szeretnék köszönetet mondani Nagy Lászlónénak, az idegenforgalmi egyesület elnökének, hiszen a tavalyi évet ők indították el, valamint a TDM és a városmarketing iroda munkatársainak – mondta az alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.