- hirdetés -

A tavalyi évet most zárja le az Orosházi Gazdakör, de máris komplett tervekkel rendelkezik 2014-re, most éppen a január 25-i Gazdabált készítik elő.

– Mozgalmas volt a tavalyi év, arra törekedtünk, hogy a lehető legtöbb információval lássuk el a mezőgazdaságból élőket az aktuális változásokról, a földtörvényről és a technológiai újításokról is – mondja az évet összefoglalva Horváth József elnök. A másik nagy feladat 2013-ban az agrárkamarai változásokhoz való igazodás volt. Létrejöttek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezetei, köztük a települési bizottságok is, Orosházán 11 helyi gazda közreműködésével.

– Jelentős szerepet kaptunk a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fórumának megszervezésében, koordinálásban is. Ez a projekt aktívan beindult, a Hargitától Vereckéig kapunk megkereséseket a határon túli szervezetektől együttműködést kérve – mondja az elnök. Idén folytatódnak a fórumok és a már hagyományos programok, mint a gazdatalálkozó, a határszemle, a Hagyományok, Ízek Versenye, valamint a Gazdabál.

– Immár nyolcadik alkalommal rendezzük meg a bált, idén január 25-én lesz. Részben a 20. század első felére nyúlik vissza ez a hagyomány, másrészt pedig egy dolgos év után a gazdáknak is kijár egy nap, amikor kikapcsolódhatnak. Idén is sok résztvevőre számítunk – fogalmaz Horváth József a programokat sorolva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.