- hirdetés -

Hosszú évek hagyományát folytatva, január utolsó szombatján rendezte meg a gazdabált az Orosháza és Térsége Gazdakör.

Immár tizenötödik alkalommal gyűltek össze a január végi vigasságra városunk és a térség gazdálkodói. Mintegy négyszáz bálozó töltötte meg a Táncsics gimnázium sportcsarnokát. Az idei rendezvényt a vajdasági Zenta gazdakörének küldöttsége tette nemzetközivé.

A Himnusz elhangzása után Horváth József a helyi gazdakör nemrégiben kitüntetett elnöke köszöntötte elsőként a vendégeket. Ezután Jakab Tamás, a MAGOSZ főtitkára lépett a mikrofonhoz. Elmondta, hogy örömmel fogadta el az orosházi gazdakör meghívását. Mindig szívesen jön Orosházára, hisz egy nagyszerű, összetartó, szorgalmas gazda közösséget ismert itt meg.

A főtitkár után Zalai Mihály a megyegyűlés elnöke kért szót. Reményét fejezte ki, hogy a bál nem csak a mulatozást, de a barátságok megerősítését, az eszmék, a gondolatok cseréjét is jól szolgálja.

Zalai Mihály köszöntője után dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke foglalta össze a megye gazdálkodóinak nehéz tavalyi esztendejét és kívánt jobb gazdasági évet és felvásárlási árakat a jelenlevőknek.

A megyei elnök beszédét követően az Orosháza és Térsége Gazdakör elismeréseket adott át azoknak a tagjainak, akik az elmúlt időszakban valamilyen téren kimagasló tevékenységet végeztek a közösség érdekében.

A bált hivatalosan Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere nyitotta meg. Érkezett az orosházi tányéros, a birkapörkölt és még sok finomság, majd a főszerepet Laszli Attila és zenekara, valamint a jókedvű mulatozás vette át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.