- hirdetés -

A családi háló hiánya a legfőbb probléma – telt házzal működik az orosházi hajléktalanszálló.

Éjjeli menedék, nappali melegedő és átmeneti szállás – mint ahogy arról már beszámoltunk, ezt a három ellátási formát nyújtja az Egységes Szociális Központ (ESZK) intézménye Orosházán. A 36 férőhelyes nappali melegedőben programokkal is várják a lakókat, legutóbb – pályázati forrás segítségével – egy televízióhoz jutottak, és szintén pályázati pénzből február végéig hét közben hideg, hétvégén 45 főre meleg étel kerül az asztalra. Ezt a lakók főzik, hiszen az otthontalanok kiveszik a részüket a munkából.

A lakók pozitív hozzáállását tapasztalta pénteken Simonka György országgyűlési képviselő és Zalai Mihály alpolgármester is.
– A nappali melegedőt kerestük fel, beszélgettünk az itt tartózkodókkal, és tájékozódtunk arról, hogyan tudunk javítani helyzetükön a későbbiekben, miben kérnek segítséget – mondta el Zalai Mihály alpolgármester.

Az orosházi látogatást megelőzően tartotta újévi állófogadását a sajtó munkatársai részére a Magyar Szocialista Párt Békés Megyei Területi Szervezete Békéscsabán. A hir6.hu beszámolója szerint Varga Zoltán orosházi területi listás országgyűlési képviselő elmondta, fontos év lesz 2014. Kiemelte, véleménye szerint az emberek elégedetlenek a jelenlegi politikával, a kormány teljesítményével és saját sorsukkal is, ezért bíztatnak mindenkit, menjenek el és vegyenek részt a szavazáson.

Az MSZP programján elhangzott, hogy az emberek elégedetlenek a kormánypárttal. Zalai Mihály alpolgármestert arról is kérdeztük, hogy a délelőtti látogatásain hasonlót tapasztalt-e?
– Nincs tudomásom a békéscsabai programról, de én azt gondolom, hogy nekünk itt Orosházán elsősorban az a feladatunk, hogy továbbra is végezzük a dolgunkat. Ma délelőtt Simonka György képviselő úrral nem csak itt, a nappali melegedőben jártunk, hanem az Oros-Süti Kft-nél is, ahol új munkahelyek létrehozásáról, ennek lehetőségéről tárgyaltunk és ajánlottuk fel a segítségünket – emelte ki Zalai Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.