- hirdetés -

Érzéseikről, terveikről, céljaikról kérdeztük a két kiváló orosházi sportolót, az erőemelő Szabó Ágit és a búvárúszó Károlyi Csillát.

Az év legnagyobb sportsikereként két orosházi versenyzőnek is szoríthattunk a nyári Világjátékokon. A kolumbiai Cali adott otthont július végén – augusztus elején a IX. Világjátékoknak. A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi seregszemléjén a búvárúszó Károlyi Csilla és az erőemelő Szabó Ágnes indult városunkból. Az azóta eltelt időszakról, érzéseikről és terveikről kérdeztük a kiváló sportembereket.

Szabó Ági keze a bemelegítésnél sérült meg (Fotó: Toldi Se Facebook)
Szabó Ági (Fotó: Toldi Se Facebook)

– Nagyon örültem, amikor kijutottam a Világjátékokra, hiszen ez korábban még soha nem sikerült magyar női erőemelőnek. A versenyen aztán sajnos megsérültem, nem tudtam érvényes gyakorlatot bemutatni. Nagyon elszomorodtam, azon is gondolkoztam, hogy abbahagyom a versenyzést. Azonban edzőm, Musztafa Imre biztatott, hogy menni kell tovább. Ez szerencsére sikerült, visszanyertem a hitemet.

A nemzetközi eredményesség alapján a legeredményesebb sportoló lettem a Magyar Erőemelő Szövetségen belül. Most a legfontosabb, hogy felépüljek a sérülésből. A következő Világjátékok Lengyelországban lesz 2017-ben, erre a megmérettetésre is nagyon szeretnék kijutni – mondta el Szabó Ágnes erőemelő.

Károlyi Csilla Kazanyban is kiválóan versenyzett
Károlyi Csilla Kazanyban is eredményes volt

– A Világjátékokra jó érzésekkel gondolok vissza, hatalmas élményt jelentett, telt ház előtt zajlottak a versenyek. Két hatodik helyezést értem el, és büszkeséggel tölt el, hogy Orosházáról eljuthattam odáig, hogy már három Világjátékokon is részt vehettem.

A Felnőtt Búvárúszó Világbajnokságon is indultam Kazanyban, és két számban is döntőt úszhattam. A 200 méteres uszonyos felszínúszásban elért országos csúcsomra vagyok a legbüszkébb. Örülök annak, hogy még mindig évről évre javulni tudok, és mindezt össze tudom egyeztetni az egyetemi tanulmányaimmal is.

Jövőre szeretnék legalább olyan eredményesen szerepelni, mint ahogyan az idén – emelte ki Károlyi Csilla búvárúszó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.