- hirdetés -

Az orosházi Szokolay Bálint Madrigál Kórus idén is karácsonyi hangversennyel örvendeztette meg a közönséget, hogy mindenki emelkedett lélekkel készülhessen az ünnepre.

Kórusművektől, karácsonyi énekektől zengett a katolikus templom december 21-én. A Szokolay Bálint Madrigál Kórus nagy múltra visszatekintő karácsonyi hangversenyén a tőlük már megszokott színvonalon hallhatott a közönség liturgikus énekeket, lélekemelő karácsonyi műveket. Az előadás napján temették el Szokolay Sándort Sopronban. Búcsút véve a mestertől, zeneszerzőtől, tanártól és jó baráttól, hátrahagyott csodálatos műveiből is énekeltek, így tisztelegve emléke előtt.

A hangverseny további részében a karácsony ünnepe kapta a főszerepet, néhány dal erejéig Baligáné Jankov Gyöngyvér is megörvendeztette a közönséget gyönyörű hangjával.

Zengett az énekszó a templomban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Zengett az énekszó a templomban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A hangversenyt követően Mosolygó Miklós karnagy a karácsonyi hangverseny múltjáról mesélt.
– Talán már 20 év is eltelt, mikor először gondoltam rá, hogy érdemes lenne itt a templomban karácsonyi hangversenyt adni. Volt idő, mikor Pechán Zoltán karnagy úr vezette a kórust, ő folytatta a megkezdett hagyományt, és kiteljesítette, hiszen számos alkalommal zenekarral is színesítette a hangversenyt. Később mi is hívtunk énekeseket, kórusokat, a mai előadás egy kicsit szerényebb. Ünnepelünk, de gyászolunk is, hisz egy kedves barátunkat elveszítettük. Ettől függetlenül csupa szeretettel énekeltük a műveket – vallotta Mosolygó Miklós.

A kórus idei éve is mozgalmasan telt, tavasszal Adára látogattak, ahol kórustalálkozón vettek részt, felléptek a környező településeken, az adventi időszakban pedig annyi meghívás érkezett hozzájuk, hogy nem tudták az összes kívánságot teljesíteni. A következő évet is nagy tervekkel várják, egy külföldi útra is készülnek, hogy pontosan hová és mikor utazik a kórus, még nem lehet tudni, több alternatíva és meghívás közül kell majd dönteniük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.