- hirdetés -

Kilencrészes videósorozatban mutatjuk be, hogyan épült fel Orosháza új főtere. A másodikban látványos képekben végigvesszük a Hotel Alföld bontási folyamatait.

Orosháza új főterét 2013. június 22-én adták át, azóta ez a tér határozza meg a belváros képét, igazi közösségi találkozóhelyet biztosítva az itt élőknek és az ide látogatóknak. 2009-ben mindez még csak terv volt, megmutatjuk, hogyan vált valósággá.

Ehhez az Orosházi Városi Televízió és az OrosCafé városi hírportál archívumában kutakodtunk, az itt talált felvételekből állítottunk össze egy közel 3 órás, kordokumentumnak is megfelelő összeállítást, amit most 9 részben tárunk elétek. A film időrendben halad, bemutatva a főtér kialakulásának részleteit és bepillantást enged néhány kulisszatitokba is. Az első részt itt nézheted meg.

2009 végén beadta a város az orosházi főtér közel 1 milliárdos pályázatát, majd 2010 tavaszán elkezdik bontani a Hotel Alföld épületét. Egy évvel később már csak egy nagy gödör van a szálloda helyén. Van, aki örült, van aki nosztalgiázott. Nézd meg, hogyan tűnt el a Hotel Alföld Orosháza belvárosából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.