- hirdetés -

Kilencrészes videósorozatban mutatjuk be, hogyan épült fel Orosháza új főtere. Az elsőben a múltat villantjuk fel és megnézhetitek, milyen volt a Hotel Alföld, amikor megvette a város 2009-ben.

Orosháza új főterét 2013. június 22-én adták át,azóta ez a tér határozza meg a belváros képét, igazi közösségi találkozóhelyet biztosítva az itt élőknek és az ide látogatóknak. 2009-ben mindez még csak terv volt, megmutatjuk, hogyan vált valósággá.

Ehhez az Orosházi Városi Televízió és az OrosCafé városi hírportál archívumában kutakodtunk, az itt talált felvételekből állítottunk össze egy közel 3 órás, kordokumentumnak is megfelelő összeállítást, amit most 9 részben tárunk elétek. A film időrendben halad, bemutatva a főtér kialakulásának részleteit és bepillantást enged néhány kulisszatitokba is.

Az első részben Erostyák Zoltán múzeológus mesél arról, milyen szerepet töltött be a tér az elmúlt évszázadokban. Ezután archív felvételeken keresztül bepillantunk a Hotel Alföld mindennapjaiba, majd bemutatjuk, hogyan vette meg a város az üres szállót és mit találtak a képviselők bent, amikor sok év után újra beléptek az épületbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.