- hirdetés -

Egyre többen választják ismét a képeslapokat, sms és e-mail helyett így küldik karácsonyi üdvözletüket.

A karácsonyhoz kötődően decemberben megnövekszik a képeslapok forgalma, az idei adatok még nem ismertek, tavaly ebben az időszakban országosan 1,14 millió darabot forgalmazott a Magyar Posta. Idén újra divatja van a fiatalok körében is a képeslapnak, a retro vonást kedvelik benne. Az sms már kevésbé trendi, az e-mail tán személytelen, a kézbe vehető, megőrizhető képeslapokkal egyre többen térnek be a postahivatalokba.

Képeslappal egyre többen (fotó: MTI/Illyés Tibor)
Képeslappal egyre többen (fotó: MTI/Illyés Tibor)

A csomagküldés szokásai nagyban eltérnek az évtizedekkel korábbitól. A forgalom az év végén nagyjából megduplázódik, ám a faluról, kisvárosból a főváros irányába tartó, olykor fokhagyma illatú küldemények mára eltűntek a posta raktáraiból. A Magyar Posta nemzetközi viszonylatban átlagosan egy évben 400 ezer csomagot, belföldi csomag esetében pedig évente 12 és fél millió csomagot kezel.

Az orosházi postán megfelelően felkészültek az ünnepek előtti megnövekedett forgalomra, huzamos ideig tartó sorban állás nincs – köszönhető ez a hatékony ügyfélhívó rendszernek is.

A postavezető ígérete szerint karácsonyi küldemények nem maradnak a postán, ezt a korábbi években is biztosítani tudták. A vasárnapok és az ún. piros betűs napok kivételével a posta nyitva tart Orosházán is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.