- hirdetés -

Az év utolsó versenye volt a Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokság Budapesten.

Összesítve két első, négy második és négy harmadik helyezést ért el az Orosházi Toldi SE az esztendő utolsó megmérettetésén. A főváros adott otthont a hétvégén a Felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokságnak, melyen Musztafa Imre vezetőedző tanítványai kitettek magukért, mindenki éremmel tért haza.

A női 57 kg-os kategóriában Kékegyi Henriett 292,5 kg-ot teljesített. Ez az összetett eredmény az ezüstérmet jelentette számára, emellett új egyéni csúcs is. A 63 kg-osok mezőnyében az ifjúsági korú Balázs Renáta is megdöntötte eddigi egyéni csúcsát, 280 kg-os teljesített, és ezzel a harmadik helyezést érte el. Haklik Dorottya a 84 kg-os súlykategória versenyében második lett egyéni csúccsal 410 kg-os összteljesítménnyel. Ezen felül 162,5 kg-os felhúzásával felállította az új ifjúsági és junior felhúzó országos csúcsot. +84 kg-ban Lovas Mónika egyéni csúccsal 475 kg-ot teljesített. Ezzel az eredménnyel 2013-ban ebben a súlykategóriában megszerezte a magyar bajnoki címet. A női csapat a második helyen végzett.

A bronzérmes női csapat, Haklik Dorottya, Kékegyi Henriett, Lovas Mónika, Balázs Renáta (fotó: egyesület)
Az ezüstérmes női csapat, Haklik Dorottya, Kékegyi Henriett, Lovas Mónika, Balázs Renáta (fotó: egyesület)

– A női csapat tagjai még csak ifjúsági és junior korosztályúak, ezért is nagyon szép tőlük ez az eredmény – mondta el Musztafa Imre, a Toldi vezetőedzője.

A férfiaknál Zeitler Márton 74 kg-ban 590 kg-os teljesítményével a dobogó második fokára állhatott fel, a 83 kg-osok mezőnyében Szabó Árpád 612 kg-os összesített eredményével a harmadik helyen végzett. 93 kg-ban Szöllősi Gábornak is sikerült a dobogós helyezés, bronzérmet szerzett 680 kg-os teljesítményével – olvasható a klub facebook oldalán. Kovács Ferenc magyar bajnok lett a 120 kg-os súlykategóriában, 805,5 kg-os teljesített. 270,5 kg-os fekvenyomással új országos csúcsot állított fel. Emellett az abszolút helyezésben a második helyet szerezte meg. A férfi csapat a harmadik helyen végzett, annak ellenére is, hogy csak négy főből állt a orosházi együttes, és öt fő eredményét számolják a csapateredménybe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.