- hirdetés -

A kistérségi társulás elkötelezett, hogy a költségvetési elvonások ellenére is biztosítsa szolgáltatásait.

Csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a 2012-es évhez képest, a lopások és betöréses lopások száma 2005 óta a legalacsonyabb mértéket mutatja – emelte ki az orosházi rendőrkapitány a kistérségi társulási ülésen tartott jelentésében. Czecher Péter r. alezredes az orosházi kistérség településeinek vezetőit tájékoztatta a múlt pénteki tanácskozáson, ismertetve a kapitányság illetékességi területéhez tartozó települések rendőrségi mutatóit.

A társulási ülésen a tagdíjak megemeléséről is döntöttek, 10 település esetében az idei 190 Ft/fő díjtételt 2014-től 360 Ft/főre emelték, Nagyszénás esetében pedig a korábbi 100 Ft/fő tagdíj 260 Ft/főre változott (ezen a településen nem a kistérség családsegítő szolgálata dolgozik, ezért alacsonyabb a tétel).

Az emelésre azért volt szükség, mert idén a hiányt még tudták az előző évi pénzmaradványból fedezni, de erre jövő évben már nem lesz lehetőség. Azonban a társulás elkötelezett, hogy a költségvetési elvonások ellenére is biztosítsa szolgáltatásait (például: jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, gyermekjólét, családsegítés), így emeltek az önkormányzatok tagdíjain.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.