- hirdetés -

December 20-ig kell bejelentkezni az evakörbe, illetve onnan ki. 

Akik 2014-ben az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) alapján szeretnék teljesíteni adófizetési kötelezettségüket, azoknak 2013. december 20-ig a székhelyük szerint illetékes NAV megyei adóigazgatóságán be kell jelentkezniük az evakörbe. Az evából való kijelentkezés határideje ugyancsak december 20.

Az egyéni vállalkozók a bejelentkezés során nyilatkozhatnak arról is, hogy a társadalombiztosítási járulékot, a nyugdíjjárulékot (tagdíjat), valamint a természetbeni és pénzbeni egészségbiztosítási járulékokat havonta a tevékenység piaci értékét meghaladóan fizetendő járulékalap után fizetik meg.

Kötelesek kijelentkezni az evakörből azok, akik 2013. december 20-án nem felelnek meg az eva feltételeinek, vagy a NAV-nál, önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozásuk van. Kijelentkezés esetén az erre szolgáló adatlapon be kell jelenteni az általános forgalmi adókötelezettséget is. Ha valaki a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerinti adóalanyiságot választja, az eva alanyiság megszűnik (egy nappal a kata-alanyiság életbelépése előtt). A be- és kijelentkezésre szolgáló adatalapok letölthetők a NAV honlapjáról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.