- hirdetés -

Több mint 470-en gyűltek össze szombat este az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör által szervezett és  immár hagyományos karatés évadzáróra és sport bálra az Eötvös-csarnokban.

Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt kancho Gerard Gordeau az IBK világszervezet vezetője és hanshi Niko Gordeau a szervezet technikai igazgatója. A két holland mester az orosházi karatésok téli edzőtáborában és az azt lezáró övvizsgákon nyújtott segítséget a klubnak és természetesen örömmel elfogadták a báli meghívót. Vendége volt az estének Simonka György országgyűlési képviselő is.

Zalai Mihály, Orosháza alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében méltatta a vendéglátó egyesület tevékenységét és örömét fejezte ki amiatt, hogy 16 más sportág helyi képviselői is elfogadták a meghívást és együtt örülnek a másik sikereinek. – Rendkívül fontos az ifjúság sportra, az egészséges életre való nevelése és többek között a jelenlévő egyesületeknek is köszönhető az az örvendetes tény, hogy az orosházi gyerekek mintegy 30%-a valamelyik sportegyesület igazolt sportolója – emelte ki az alpolgármester.

Fellépők sora színesítette az idei karatebált is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
Fellépők sora színesítette az idei karatebált is (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A megnyitó beszédet díjazás követte, melyen az OKKSZK megköszönte a két szakágban (karate, aerobic) sportoló gyerekek szüleinek, a klub érdekében végzett munkáját, a támogatók segítségét. Itt kapták meg kancho Gerard Gordeau-tól az övvizsgát sikeresen teljesítők az okleveleiket.

A díjak, elismerések átadását követően színvonalas műsor keretében mutatták be az egyesület tagjai, hogy mi mindenhez értenek. Volt zene, karatebemutató a feketeövesek részvételével és természetesen sok tánc. A Rétes Edina vezette Redance Crew hip-hop tánc csoport többször is színre lépett. A jó hangulatú műsor végére a csattanót a mesterek bemutatója szolgáltatta. Fergeteges taps köszöntötte a roma jelmezben színre lépő Zsiga Zsoltot, Zsigáné Mezei Beátát, Rétes Edinát és Ifj. Zsiga Zsoltot. A négy mester cigány táncokkal fűszerezett produkciója nagyszerű hangulatot varázsolt a csarnokba.

A műsort követően következhetett a remek vacsora, utána pedig a tánc, a vigasság – hajnalig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.